Έκανε κρούση στον Σίντνεϊ ο Αρης

Γιώργος Στράντζαλης22 Αυγούστου 2021

 Την υπέρβαση ψάχνει ο Αρης για να συμπληρώσει το κενό στο κέντρο της άμυνας και να θωρακίσει την τετράδα με την προσθήκη ενός δυναμικού στόπερ. Ο Φρανζ Μπρόρσον είναι από τους πρώτους στόχους της ομάδας, αλλά η στασιμότητα που παρατηρείται, λόγω της Μάλμε, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη ακόμη αναμονή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ”, που έρχονται από την Ισπανία, οι Κιτρινόμαυροι κατέθεσαν πρόσφατα επίσημη πρόταση στον Σίντνεϊ για την προοπτική συνεργασίας με τις συνολικές απολαβές για τον ποδοσφαιριστή να φτάνουν τις 800-900 χιλιάδες ευρώ και για τα δύο χρόνια συμβολαίου.

Πάνω από 200 συμμετοχές στη La Liga

 Πρόκειται για τον πολύπειρο 31χρονο Βραζιλιάνο (ύψους 1,85 μ.) κεντρικό αμυντικό της Μπέτις με μεγάλη θητεία στη La Liga της Ισπανίας, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Εσπανιόλ, της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, της Μπενφίκα και της Μπεσίκτας.

 Στην καριέρα του συνολικά έχει 335 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 201 στην Ισπανία, 58 στην Πορτογαλία και 12 κατέγραψε στην Τουρκία. 

Η Μπενφίκα ήταν ο σύλλογος που τον “έφερε” στην Ευρώπη από την Βραζιλία τον Ιούλιο του 2008 πληρώνοντας κοντά στα επτά εκατομμύρια στην Ιντερνασιονάλ (σσ εκεί είχε 27 συμμετοχές σε μία σεζόν). Οι “Αετοί” της Λισσαβόνας είχαν τα δικαιώματά του μέχρι το 2015, όταν η Λα Κορούνια, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός το 2014, κατέβαλε σχεδόν 6,5 εκατομμύρια. 

Στην Μπενφίκα έκανε 58 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (εγχώριες και Ευρωπαϊκές) και μέσα σε 7 χρόνια παραχωρήθηκε τρεις φορές δανεικός: σε Μπεσίκτας (2011), Εσπανιόλ (2013) και “Ντέπορ”. Τον Αύγουστο του 2018 η Μπέτις τον αγόρασε έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων που κατέβαλε στην ομάδα της Γαλλικίας, με την οποία έκανε τις περισσότερες συμμετοχές στη La Liga (119).

Η (οικονομική) διαφορά στα “θέλω” των δύο πλευρών

 Την περσινή σεζόν στην Μπέτις αγωνίστηκε συνολικά σε 15 αγώνες. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αμυντικού με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

 Παρόλο αυτά ο Σίντνεϊ, βλέποντας ενδεχομένως ότι δεν θα έχει τόσο ενεργό ρόλο και στην προοπτική να πάει σε ομάδα που θα πάρει περισσότερο χρόνο, δεν είναι αρνητικός στο να “σπάσει” από το τώρα το συμβόλαιό του. Η Μπέτις εν ολίγοις δεν αποτελεί εμπόδιο.

 Ο Αρης κατέθεσε την πρότασή του στον 31χρονο στόπερ για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ωστόσο στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις των δύο πλευρών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.