Εκανε χθες τη δουλειά παστρικά και τωρα πάει φουλ για τους «8»

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Μαρτίου 2022

Ηταν μία 100% επαγγελματική νίκη, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο έπρεπε για να προσθέσει χωρίς άγχος τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του και να κρατήσει δυνάμεις για το πρώτο ματς με τη Γάνδη την Πέμπτη. 

Ο Λουτσέσκου ξεκούρασε κάποιους παίκτες, κάποιους άλλους απλώς τους ζέστανε και κάποιους τους προστάτευσε αντικαθιστώντας τους, αλλά η ομάδα, μολονότι εμφανίστηκε με μια... πειραματική αρχική ενδεκάδα, μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με το ωραίο γκολ του Ζαμπά μετά την εξαιρετική πάσα του Σβαμπ, “σφράγισε” το τρίποντο με τη φοβερή κεφαλιά του Μιχαηλίδη στο “δολοφονικό” κόρνερ του Μουργκ και το μόνο μεμπτό ήταν η συμπεριφορά της στο τελευταίο 20λεπτο.

Τότε ήταν που η Λαμία τα έπαιξε όλα για όλα και προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει έστω ένα γκολ που, θεωρητικά τουλάχιστον, θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που μέχρι το 70' δεν είχαν κινδυνεύσει ούτε μία φορά, αντιμετώπισαν την κατάσταση πλαδαρά και επιπόλαια. Ισως και... αφ' υψηλού. Με “υπερβολική αυτοπεποίθηση”, όπως βρήκε να το πει ο Λουτσέσκου. Και παραλίγο να μπουν σε περιπέτειες, αφού ο Ελευθεριάδης σχεδόν εξ επαφής έστειλε την μπάλα με κεφαλιά όχι στα δίχτυα αλλά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Κι αυτό μετά από ένα επιπόλαιο τακουνάκι του πιο έμπειρου της ομάδας, του Βιειρίνια. Τον οποίο, όμως, συναγωνίστηκαν σ' αυτό το διάστημα σε επιπολαιότητες, όλοι οι συμπαίκτες του. Με το δίκιο του δυσαρεστήθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός γιατί στοιχειωδώς ποιοτικές ομάδες και όχι οι Λαμίες τιμωρούν σκληρά τέτοιου είδους υπεροπτικές αντιδράσεις.

Αλλά ακόμη κι αυτό προφανώς έχει τη χρησιμότητά του. Είναι ένα μάθημα παραμονές του πρώτου αγώνα με τη Γάνδη. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ πρέπει πάνω απ' όλα να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στον στόχο. Αλλιώς θα έχει θέμα απέναντι σε μια πολύ καλά δομημένη και πειθαρχημένη ομάδα.

ΥΓ. Ευχάριστο γεγονός, παράλληλο με το κέρδρος των τριών βαθμών ήταν φυσικά η ήττα του Ολυμπιακού από τον Αρη. Ενός Ολυμπιακού που για μία ακόμη χρονιά αποτυγχάνει να μιμηθεί τον ΠΑΟΚ και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα αήττητος. Για μία ακόμη χρονιά μένει με το όνειρο. Ο ΠΑΟΚ παραμένει ο μοναδικό αήττητος πρωταθλητής στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και ο ένας από τους δύο (μαζί με τον Παναθηναικό) από την καθιέρωση του Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Οχι ότι δεν θα είχε την ευκαιρία να το νικήσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αλλά με την ήττα από τον Αρη χθες, δεν θα έχουν ούτε να παρηγοριούνται ότι αυτοί έχασαν σε αγώνα πλέι οφ και όχι σε κανονική περίοδο... 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.