Έκαναν τον Βόλο... Λίβερπουλ, θύμωσαν τον κόσμο ήρθε και η οργή για ΕΕΑ

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητό metrosport.gr,

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στην Τούμπα για να απολαύσουν μια ποδοσφαιρική γιορτή, που η λήξη της θα έβρισκε την ομάδα τους θριαμβευτικά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, οι παίκτες όμως τους πρόσφεραν ένα κακόγουστο αστείο. Νωχελικοί, ράθυμοι, άνευροι και με εντελώς λανθασμένη τακτική έκαναν στο πρώτο ημίωρο τον Βόλο… Λίβερπουλ, προκαλώντας τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια της κερκίδας, που δεν κρατήθηκε και άρχισε να τους αποδοκιμάζει. 

Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου… ισορρόπησαν το παιχνίδι, προσπάθησαν να βγουν από την πίεση και να επιτεθούν εκείνοι, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί και να δημιουργήσουν έστω μία καλή ευκαιρία. Εξαίρεση το χαμένο “άχαστο” του Σφιντέρσκι, που προήλθε όμως από κραυγαλέο λάθος παίκτη του Βόλου. Η λαχτάρα για καλό ποδόσφαιρο και μια εύκολη νίκη, μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, εξελίχθηκε σε απογοήτευση και θυμό. Εξ ου και το μακρόσυρτο “ουουου” που συνόδευσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην άγουσα για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο έγινε υπό τη σκιά της είδησης για την εισηγητική απόφαση της κυβερνητικής ΕΕΑ για την αποβολή του ΠΑΟΚ από το Πρωτάθλημα (απόφαση που… εντελώς συμπτωματικά ανακοινώθηκε στη διάρκεια του αγώνα) και, ενώ η εξέδρα “έβραζε”, η ομάδα συνέχισε στο ίδιο… χαλαρό μοτίβο, παρά τις δύο ευκαιρίες που χάθηκαν από τον Βιειρίνια και τον Μίσιτς. 

Ο κυριολεκτικά απών Μαουρίσιο έδωσε τη θέση του στον Μπίσεσβαρ και πριν προλάβουμε να δούμε αν θα αλλάξει κάτι, έβγαλε το φίδι από την τρύπα, με την ταχύτητά του, ο Λημνιός. Το πέναλτι που κέρδισε εκτέλεσε άψογα ο Βιεϊρίνια και το 1-0 ήταν γεγονός. Αμέσως μετά, η τύχη απέτρεψε την ισοφάριση και λίγο αργότερα ο Φερέιρα άφησε την ομάδα χωρίς φορ αντικαθιστώντας τον Σφιντέρσκι με τον Λάμπρου. Ηταν φανερό ότι αν γινόταν η “στραβή”, ο ΠΑΟΚ, με το χάλι που είχε, δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες του Βόλου είχαν πλέον “ξεφουσκώσει” κι έτσι, παρά τη διάθεσή τους, δεν βρήκαν τρόπο να γίνουν απειλητικοί. 

Ωστόσο, το ματς κύλησε με αγωνία μέχρι το τέλος, αφήνοντας πάλι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία η ικανοποίηση για τους τρεις βαθμούς και από την άλλη ο έντονος προβληματισμός για το αν η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της με τέτοιες εμφανίσεις…

ΥΓ. Εισήγηση έκανε η Επιτροπή του Αυγενάκη. Δεν αποφασίζει αυτή. Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει. Θα κάνει το χατίρι στον Ολυμπιακό; Δεν μπορώ να το πιστέψω...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.