Εισαγγελέας θα παρέμβει;

Γιώργος Στράντζαλης22 Μαρτίου 2022

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Είναι ν’ απορείς με τις Αρχές και τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένοι κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν από μερικές εβδομάδες ζητούσαν το… κεφάλι του Χαβιέρ Ματίγια για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο, στον αγώνα του Άρη με τον Παναιτωλικό. Παρενέβη ο αθλητικός εισαγγελέας καλώντας σε απολογία τον Ισπανό ποδοσφαιριστή. 

Προχθές, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ, προέβη σε μία χειρονομία (σσ ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του) προς την κερκίδα, την οποία ο Ούγγρος διαιτητής δεν τιμώρησε με την αποβολή του παίκτη και δεν την κατέγραψε στο φύλλο αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση εκείνοι που κατηγορούσαν και ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του Ματίγια γιατί δεν ζητούν το ίδιο και για τον Ολλανδό αμυντικό; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα παρέμβει;

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΙΔΕΑΔ, Γιώργο Παναγόπουλο… “μπορεί αυτεπάγγελτα να τον καλέσει (σσ τον Σένκεφελντ) σε απολογία και να του ασκήσει πειθαρχική δίωξη, ενώ μπορεί να γίνει και καταγγελία από την ΠΑΕ Αρης. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα λειτουργήσει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας, κύριος Σπυρόπουλος”.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Άρης με την ανακοίνωση που εξέδωσε κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στάθηκε και στο συγκεκριμένο περιστατικό -πέρα από τη διαιτησία του Ούγγρου, Ταμας Μπογκνάρ, έχοντας μάλιστα χαρακτηριστική φωτογραφία τη στιγμή της χειρονομίας που κάνει ο Σένκεφελντ. 

Εκείνο που έχει αξία ωστόσο είναι ο διχασμός που προκάλεσε στον κόσμο της ομάδας το γεγονός ότι ενώ βγήκε επίσημη ανακοίνωση μετά τον προχθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν έγινε κάτι αντίστοιχο μετά από εκείνον στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου ο Άρης είχε (δικαιολογημένα) έντονα παράπονα από τον διαιτητή, Μανούχο.

Η ΠΑΕ θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί είτε πριν, για τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είτε τουλάχιστον μετά αναφέροντας τα παράπονά της. Ειδικά από τη στιγμή που πιστεύει – όπως αφήνει να εννοηθεί στην ανακοίνωση - ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έχει πρεμούρα με την έξοδο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. 

Για αυτό και ο κόσμος του Άρη, μέσω των social media, εξέφρασε την αντίθεσή του για τις ανακοινώσεις… α λα καρτ. Βέβαια, υπάρχουν και “φωνές” που συμφώνησαν με την στάση της ΠΑΕ είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.