Είπε «αντίο» στο όνειρο με τιμή και αναγνώριση από τον κόσμο 

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Απριλίου 2022

Ενα από τα τρία προσωπικά λάθη παικτών του ΠΑΟΚ το τιμώρησε η Μαρσέιγ. Εξι κλασικές ευκαιρίες δεν ήταν αρκετές για να σκοράρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση. Βρήκαν απέναντί τους έναν έξοχο Ματαντά, αλλά δεν ήταν και όσο έπρεπε ψύχραιμοι, σε άλλες στιγμές με κορυφαία το άστοχο πλασέ του Τσόλακ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. 

Μοιραία, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε το όνειρο, αλλά το έκανε με τιμή. Το θερμό χειροκρότημα προς τους παίκτες και τον Λουτσέσκου στην κατάμεστη Τούμπα, ήταν το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ γεγονός και εκείνο που δίνει κουράγιο στην ομάδα για να συνεχίσει με ψηλά το κεφάλι στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και οι τρεις προσωπικές γκάφες παικτών του διαμόρφωσαν στο πρώτο ημίχρονο το πλασματικό, σε σχέση με την εικόνα του αγώνα, 0-1.

Ο Τσιγγάρας αιφνιδιάζεται από τη σέντρα σουτ του Βιειρίνια και βγάζει την μπάλα άουτ, ο Ακπομ πλασάρει αλλά ο Ματαντά αποκρούει με το πόδι και, στο κόρνερ που εκτελείται, ο Κρέσπο με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ. Είμαστε μόνο στο 10ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ, με λίγη τύχη, θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμη και με 2-0. 

Η Μαρσέιγ έχει αιφνιδιαστεί, είναι κλεισμένη στα καρέ της, δεν μπορεί να βγει μπροστά, αλλά μετά το 15λεπτο συνέρχεται και ο ΠΑΟΚ οπισθοχωρεί. Ενα γλίστρημα του Κρέσπο περνάει ανώδυνα, ένα επιπόλαιο κοντρόλ του Ινγκασον μπροστά στην εστία στέλνει την μπάλα ευτυ

χώς για τον ΠΑΟΚ στο δοκάρι, αλλά το λάθος του Κρέσπο, που πουλάει άδοξα την μπάλα, δεν μένει ατιμώρητο. Οι Γάλλοι βγαίνουν με τρεις εναντίον τριών, βρίσκουν την άμυνα του ΠΑΟΚ αποσυναρμολογημένη, με δύο πάσες πάει η μπάλα στον Παγέ και ο Πασχαλάκης, σχεδόν απλός θεατής μέχρι τότε, αναγκάζεται να τη μαζέψει από τα δίχτυα του. 

Το ηθικό όλων πέφτει, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ΠΑΟΚ του πρώτου 10λέπτου, ωστόσο πιέζει πάλι, έχει ένα ωραίο σουτ του Ζίβκοβιτς ελάχιστα άουτ και μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Κρέσπο και τον Ακπομ να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στην εστία μετά από ασθενή απόκρουση του Ματαντά σε κεφαλιά του Ινγκασον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φορτσάρει όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αφού απέφυγε δύο φορές το 0-2 σε σουτ άουτ του Μακαμπού και χάρη σε μια σωτήρια επέμβαση του Ινγκασον σε μια αντεπίθεση-σεμινάριο της Μαρσέιγ, πίεσε πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. 

Ο Ματαντά κράτησε το μηδέν σε ωραία σουτ του Μιτρίτσα και του Αουγκούστο, ενώ ο Τσόλακ αστόχησε απέναντι στον γκολκίπερ της Μαρσέιγ, αποτυγχάνοντας να ζωντανέψει αμυδρές έστω ελπίδες για ένα ακόμη γκολ έστω στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.