Αντιδράσεις για το γκράφιτι Μαραντόνα! «Μου είπαν να το σβήσω» - Τι απαντά ο δημιουργός

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα», ο Ηλίας Στύλος (Hayate), που φιλοτέχνησε το καλύτερο ίσως graffiti που έχουμε δει στην Ελλάδα για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αναφέρθηκε στα μπράβο του κόσμου και κάποιες αντίθετες αντιδράσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς εισπράττει την επιτυχία αυτή:

«Στο τέλος της Κομνηνών είναι το γκράφιτι, στον πίσω τοίχο του σχολείου. Είχα τραβήξει βίντεο. Αυτή τη στιγμή είναι μπροστά στο γκράφιτι. Κόσμος σκαρφαλώνει βγαίνει φωτογραφίες και μου λέει μπράβο. Δεν το περίμενα. Ήθελα να τιμήσω τον καλύτερο παίκτη που είδαμε παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο».

Για το τι ήταν αυτό που τον ενέπνευσε:

«Πριν φτάσω στη διαδικασία, πρέπει να πω ότι χρειαζόμουν άδεια την οποία την πήρα και μπόρεσα κι έκανα από την πλευρά που είναι το δημοτικό σχολείο ένα graffiti για την Αργοναυτική εκστρατεία του Ιάσωνα. Από την άλλη πλευρά ήθελα να κάνω εγώ κάτι σαν καλλιτέχνης. Τον είχα… σταμπάρει καιρό αυτό τον τοίχο καιρό, τον λιγουρευόμουν. Συνέπεσε με το τραγικό γεγονός, για όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα, τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ήθελα και πιο πριν να τον ζωγραφίσω».

Για τα άκρως διθυραμβικά σχόλια, αλλά και κάποιες αντιδράσεις από τη διευθύντρια του σχολείου:

«Δεν είναι ακριβώς έτσι, ότι δεν είχα άδεια δηλαδή. Με πήρε το πρωί η διευθύντρια να μου κόψει τη χαρά. Με ρώτησε: «Πως είναι δυνατόν να είναι γκράφιτι ένας άνθρωπος ναρκομανής;». Δεν είναι έτσι της είπα. Έδωσε τρομερή χαρά στον κόσμο. Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει κάνει στην προσωπική του ζωή. 

Μου είπε να φέρω τα σύνεργά μου και να το σβήσω. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Είναι έργο και υπάρχουν δικαιώματα καλλιτεχνικά πάνω σ’ αυτό. Όταν πήρα άδεια ήθελα να φιλοτεχνήσω αυτό τον τοίχο. Μου είπαν να βάψω και τα δίπλα τοιχάκια. Συμφώνησα. Έκανα τον άλλο τοίχο με την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά μ’ έβλεπαν κάποιοι απλά ως εργάτη, για να βάψω τους τοίχους. Είμαι καλλιτέχνης. 

Με ρώτησαν τι θα ζωγραφίσω τον άλλο τοίχο. Τους είπα θα ζωγραφίσω κάτι σε Θεό. Νόμιζαν ότι θα είναι κάποιος Θεός του Ολύμπου και έκανα τον Θεό του ποδοσφαίρου. Και τα δύο μου έργα τα έκανα αφιλοκερδώς. Και της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Μαραντόνα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.