Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπως και κάθε μεγάλης ομάδας

Δημήτρης Κανελλάκης01 Οκτωβρίου 2022

Ανεξάρτητα από συλλογικές προτιμήσεις, απ' το ποια είναι η ομάδα που ο καθένας υποστηρίζει, η κατασκευή ενός νέου γηπέδου αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα.

Ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα και ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όπως η Super League 1, όπου οι εγκαταστάσεις στις περισσότερες ομάδες είναι από μέτριες έως κακές και τα σύγχρονα γήπεδα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ελάχιστα, τα εγκαίνια, χθες, του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, είναι θέμα πανελλήνιου ενδιαφέροντος, δεν αφορά μόνο στον Δικέφαλο του Νότου.

Με διάφορες αφορμές στο παρελθόν, κυρίως, λόγω της προσπάθειας του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να δρομολογήσει τις εξελίξεις προκειμένου να κατασκευάσει τη Νέα Τούμπα, είχα εκφράσει την άποψη ότι καμία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν μπορεί να καυχιέται για την δυναμική της όσο δεν καταφέρνει να διαθέτει ένα γήπεδο το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Ενα νέο γήπεδο, και το έχουμε δει αυτό σε πολλές περιπτώσεις με ομάδες στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που απέκτησαν, δίνει τεράστια ώθηση.

Ένα νέο γήπεδο είναι κίνητρο, λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας. Είναι ερέθισμα για όλους ένα νέο γήπεδο. Για την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ομάδας που αποφασίζει να κάνει αυτό το βήμα, για το αγωνιστικό τμήμα που με εντελώς διαφορετική ψυχολογία παίζει στη νέα έδρα του, για τον κόσμο που αποκτά παροχές και δυνατότητες που τον σπρώχνουν για να είναι εκεί σε κάθε παιχνίδι.

Είναι κατάκτηση για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο η OPAP ARENA. Το ίδιο θα είναι, όταν με το καλό τα καταφέρει κι ο ΠΑΟΚ να φτιάξει τη νέα Τούμπα, ο ΠΑΟ το δικό του νέο γήπεδο, μακάρι κι ο Άρης.

Ίσως να είναι ο μοναδικός δρόμος αυτός για να αλλάξει τροχιά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μέσω, δηλαδή, της απόκτησης νέων γηπέδων για τις μεγάλες ομάδες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.