Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη

Αρις Νικολάκης23 Απριλίου 2020

Δεν προτιθέμεθα – σήμερα τουλάχιστον – να συζητήσουμε για τη σημασία του χρήματος στη ζωή μας. Είναι μεγάλη συζήτηση. Σήμερα θα συζητήσουμε για το μείζον ενδιαφέρον της ΟΥΕΦΑ περί του χρήματος και για το – κατά πως φαίνεται, εάν… βλέπουμε ορθά – έλασσον περί της υγείας.

Αποφάσισε λοιπόν, και διέταξε η ΟΥΕΦΑ: «Ολοκληρώστε όλες τις διοργανώσεις»! Έτσι απλά, δίχως αστερίσκους και λοιπά. Να επιτραπεί δηλαδή, ο συγχρωτισμός στα αποδυτήρια και στους πάγκους, οι στενές επαφές στον αγωνιστικό χώρο και γενικά η προσέγγιση ανθρώπων στα γήπεδα πριν και μετά την διεξαγωγή αγώνων. Όλα αυτά δε, την ώρα που η μάστιγα σαρώνει στο διάβα της κάθε σπιθαμή του πλανήτη μας.

Φυσικά και δε λέμε, πως καρφί δεν της καίγεται της ΟΥΕΦΑ. Δε λέμε πως γυρίζει την πλάτη της στην περίπτωση που… Γαία πυρί μιχθήτω! Δε λέμε πως είναι απάνθρωποι όσοι την διοικούν. Λέμε πως γι’ αυτούς το χρήμα προέχει της υγείας. Αυτή η σειρά προτεραιότητας τουλάχιστον, μας επιτρέπει, να αντιληφθούμε πως σκέφτονται στην ΟΥΕΦΑ. Όσο για το γιατί σκέφτονται; Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια. Είναι μυθικές οι απώλειες χρήματος από την πρόσκαιρη (;) διακοπή των διοργανώσεων. Θα είναι ακόμη πιο μυθικές από την οριστική.

Ναι, αλλά… Στη ζυγαριά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ δεν είναι από τη μία χρήμα κι από την άλλη χρήμα. Από την άλλη είναι ζωές!

Εξάλλου χαμένοι στο «μέτωπο» του Κορωνοϊού δεν είναι μόνον η ΟΥΕΦΑ. Είναι οι ομάδες, είναι κι οι παίκτες, είναι τα στελέχη του ποδοσφαίρου… Είναι όλοι, όσοι τρώνε είτε με χρυσά κουτάλια, είτε… ψίχουλα από το καρβέλι των μπίζνες με την μπάλα. Από όλους λείπει κι η δράση και το χρήμα. Θα λείψει όμως, εάν δε θέσουν στη σειρά τις προτεραιότητες, η ίδια η ζωή! Κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη…

Δεν υπάρχει φίλαθλος και δη λάτρης του ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν λαχταρά για αγωνιστική δράση. Δε νιώθει άδεια τη ζωή του δίχως αυτήν. Δεν του λείπει το οξυγόνο της μπάλας για βαθιές ανάσες απαλλαγής από την ασφυξία του άγχους της καθημερινότητας. Δεν είναι και λίγοι, όσοι θα έδιναν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή… Ή τουλάχιστον, όσοι βάζουν σε δεύτερη μοίρα αυτήν και σε πρώτη την ομάδα τους!

Αξίζει όμως, για μία αγωνιστική περίοδο… Για μία ολοκλήρωση μιας διοργάνωσης το ρίσκο στο οποίο η ΟΥΕΦΑ οδηγεί το ποδόσφαιρο; Για σκεφθείτε το καλύτερα!

Εάν κι εφ’ όσον η ΟΥΕΦΑ κι όσοι εκ των πραγμάτων την ακολουθούν είναι βέβαιοι… 1000% για ασφαλή εξέλιξη… Να ολοκληρωθούν οι πάσης φύσης διοργανώσεις εδώ και τώρα. Εάν κι εφ’ όσον είναι απλά, βέβαιοι … 100% για ασφαλή εξέλιξη, να περιμένουν. Όποιος βιάζεται, σκοντάφει.

Πολλοί λένε – αν και ουδείς γνωρίζει ποια είναι η ακριβέστατη αλήθεια – πως η τραγωδία με εκατόμβες νεκρών σε Ιταλία, Ισπανία κι Αγγλία θα είχε αποφευχθεί εάν κι εφ’ όσον η ΟΥΕΦΑ διέκοπτε έγκαιρα το Τσάμπιονς Λιγκ. Λένε… Αλλά η ΟΥΕΦΑ (για να τα λέμε τα πάντα, όλα) δεν είναι μαντείο, για να «έβλεπε» την τραγωδία όταν αυτή ήταν… αόρατη τότε!

Προσοχή λοιπόν. Πολλή προσοχή και σωφροσύνη. Ναι… Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Αυτά όμως, φεύγουν κι έρχονται πάλι. Η ζωή μόνον φεύγει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.