Είναι μία ώρα δύσκολη. Από τις δυσκολότερες…

Αρις Νικολάκης11 Μαΐου 2022

Έχει πάλι, αγώνα σήμερα ο ΠΑΟΚ. Και τι αγώνα; Αγώνα – κλειδί για την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος. Γι’ αυτήν έχει ακόμη τον πρώτο λόγο. Τούτο δε, επειδή παρά την καθοδική του πορεία στα πλέι οφς ευνοείται σφόδρα από τα αποτελέσματα όσων – υποτίθεται – τον κυνηγούν.

Με νίκη σήμερα, κλειδώνει πρακτικά την δεύτερη θέση. Θεωρητικά; Εξαρτάται από τα αποτελέσματα όσων – υποτίθεται – τον κυνηγούν! Κι ίσως σήμερα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει τον κρισιμότερο αγώνα μετά τους Ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και πριν τον Τελικό με τον Παναθηναϊκό. Όντας σε κακή αγωνιστική κατάσταση, κουβαλώντας ένα βουνό προβλήματα και μη έχοντας πολλά περιθώρια… Ελάχιστα έχει… Εναλλακτικών για να αναστρέψει τα επί του παρόντος, δεδομένα του.

Με λίγα λόγια; Είναι μία ώρα δύσκολη. Από τις δυσκολότερες εφέτος. Αν και με το ελλιπές ρόστερ του και την καταιγίδα απουσιών, εξ αρχής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου εύκολες δεν είχε! Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Σε αυτόν τον αγώνα βέβαια, όπως και στους προηγούμενους ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί, να παίξει και τα ρέστα του. Έχει κατακτήσει θέση – βλέπετε – στον τραπέζι του Τελικού ξωπετώντας τον Ολυμπιακό. Ο Ρουμάνος προπονητής υποχρεούται σε συντηρητική διαχείριση ενόψει της τελευταίας παρτίδας της χρονιάς. Είναι κι η αυτή η ανάγκη του ΠΑΟΚ μία αιτιολογία – δικαιολογίες δεν υπάρχουν – για τη φόρα, κατηφόρα του στα πλέι οφς.

Θεωρούμε πως δίχως την έννοια της συνήθειας η οποία έγινε λατρεία… Ήτοι, της εκ νέου κατάκτησης του Κυπέλλου… Θα ρίσκαρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στα πλει οφς. Με αυτήν την έννοια πως να ρισκάρει; Προς θεού. Δεν δικαιολογούμε την καθοδική πορεία του ΠΑΟΚ.. Δεν μπορούμε όμως, να μην αναφερθούμε σε όλες τις παραμέτρους της τρέχουσας κατάστασης του.

Πριν τον Τελικό με τον Παναθηναϊκό, ο Κυπελλούχος παίζει με Άρη εντός, Ολυμπιακό εκτός και Παναθηναϊκό εντός για τα πλέι οφς του Πρωταθλήματος. Και στόχος του δεν είναι απλά, η κατά το ταχύτερον δυνατόν, απόλυτη εξασφάλιση της δεύτερης θέσης. Για να βγάλει από το μυαλό του την έννοια της. Στόχος του είναι, να «φτιάξει» τον κόσμο του ενόψει Τελικού. Να τον ζεστάνει. Να φουντώσει τον ενθουσιασμό του. Και τούτη την ώρα ο ΠΑΟΚ μήτε καν αύρα ενθουσιασμού δεν αποπνέει…

Με νίκη σήμερα λοιπόν, στην Τούμπα – σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα – ο ΠΑΟΚ θα αποπνεύσει πάραυτα άνεμο ενθουσιασμού κι αισιοδοξίας πολλών μποφόρ ενόψει Τελικού. Συμφωνείτε;

ΥΓ 1 : Δεν περιποιεί τιμή – για τον ΠΑΟΚ – η συζήτηση περί εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κι αληθές είναι Κι ακριβές είναι αλλά… Το εισιτήριο αυτό είναι το αυτονόητο κάθε αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ. Όταν λοιπόν, συζητείται αυτή η… κατάκτηση , δεν περιποιεί τιμή για μία ομάδα η οποία ξεκινά κάθε αγωνιστική περίοδο με στόχο την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Διαφωνείτε;

ΥΓ 2 : Επιμένουμε από Κυριακή (μετά την ήττα από τον ΠΑΣ με κατεβασμένα χέρια, σια Γιάννινα) μέχρι και σήμερα πως διέξοδος από το αδιέξοδο του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Η θετική του ενέργεια μπορεί να «φορτίσει» και να …φωτίσει προπονητές και παίκτες του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.