Άρης: Είναι απαίτηση η προάσπιση των συμφερόντων του

Γιώργος Στράντζαλης29 Μαρτίου 2024

Στην Ελλάδα της επικοινωνιακής σπέκουλας ακόμη και η αυτονόητη επιθυμία τήρησης της νομιμότητας μέσω της εφαρμογής της προκήρυξης μπαίνει στο… μίξερ των αυθαίρετων και αβάσιμων απόψεων κι αυτό έγινε χθες όπου στη σύσκεψη στην ΕΠΟ έπεσαν οι μάσκες και η ΠΑΕ Αρης παρέμεινε σταθερή στις απόψεις που εκφράζει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα.

Το περιβάλλον είχε διαβαστεί από καιρό και στους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ οι απόψεις που εκφράστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη δεν προκάλεσαν εντύπωση καθώς οι προθέσεις είχαν φανεί από την επομένη της πρόκρισης του Αρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σαν αυτούς που είχαν διαβάσει τις σκέψεις και τα θέλω των οργανωμένων οπαδών του Αρη και σημείωναν ότι δεν μπορεί η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης να τους στερήσει μια εκδρομή ή είχαν προεξοφλήσει ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα άλλαζε στάση. Και στα δύο διαψεύστηκαν πανηγυρικά και από χθες ξεκίνησε ένα άλλο αφήγημα, αυτό που θέλει τον Αρη να έχει ευθύνη σε περίπτωση διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου δίχως κόσμο. Προφανώς πρόκειται για μια μικροπολιτική τακτική η οποία δεν συνάδει με τη λογική. 

Οι «κίτρινοι» ήταν ξεκάθαροι. «Πανθεσσαλικό Στάδιο και παρουσία (τουλάχιστον) οκτώ χιλιάδων φιλάθλων από κάθε ομάδα», όπως ξεκαθάρισε ο Θόδωρος Καρυπίδης καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος του Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός στο σενάριο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου τόσο μικρό αριθμό φιλάθλων (αναφέρθηκε σε έξι χιλιάδες).

Λίγο αργότερα, στα social media καταγράφηκε η αντίδραση των φίλων της ομάδων οι οποίοι απαίτησαν από τη διοίκηση της ΠΑΕ να μην κάνει βήμα πίσω αλλά να επιμείνει στη νομιμότητα και την εφαρμογή της προκήρυξης. Σε τελική ανάλυση, η ανετοιμότητα του Πανθεσσαλικού είναι ευθύνη της ΕΠΟ η οποία για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. Την ίδια στιγμή «προβάλλεται» η λύση του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας αλλά κανείς δεν αναφέρει ότι α) χρειάζεται ένα ποσό τουλάχιστον 600.000 ευρώ για τα έργα που απαιτούνται για να ανταποκρίνεται στις συνθήκες ασφαλείας και στον Νόμο, β) ποιος θα δώσει θα δώσει αυτά τα λεφτά και γ) πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποπεράτωση των έργων; Το… πλάνο δείχνει σαφές. Προβολή της ανετοιμότητας του Πανθεσσαλικού, χρονική ανεπάρκεια για τη διεξαγωγή των έργων σε συνδυασμό με το κόστος αυτών και… ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Για το Ολυμπιακό Στάδιο της απαίτησης των 600.000 ευρώ για την υλοποίηση των έργων δεν γίνεται λόγος.

Η ουσία είναι ότι βάσει των αντιδράσεων του κόσμου, στηρίζεται απόλυτα η πολιτική που ακολουθεί – μέχρι στιγμής – η ΠΑΕ Αρης έστω και με θυσία την παρουσία του. Αντιλαμβάνονται εξάλλου το θέατρο παραλόγου που εξελίσσεται και απαιτούν από τη διοίκηση να λειτουργήσει με τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του συλλόγου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.