«Είχε το κάτι παραπάνω ο Αλμωπός, δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης»

Αχίλλειος Έξαρχος20 Απριλίου 2020

Ανηφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από τη Ζάκυνθο και κατάφερε βάλει με το «καλημέρα» τη «σφραγίδα» του στη φετινή πορεία ανόδου του Αλμωπού. Ο λόγος για τον Ραφαήλ Πέττα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ξέφρενης κούρσας της ομάδας της Αριδαίας προς τη Football League. Χωρίς υπερβολή, ο Αλμωπός χτύπησε «φλέβα χρυσού» με την απόκτηση του 24χρονου μέσου, ο οποίος μαζί με τον Κωστούλα (επίσης μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού) αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ, έχοντας, παράλληλα, προσφορά και σε άλλους τομείς. Ο Ραφαήλ Πέττας μίλησε στο metrosport.gr και έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής, εξηγώντας το πώς ο Αλμωπός έφτασε στην άνετη επικράτηση σε έναν παραδοσιακά σκληρό όμιλο όπως ο 2ος.

«Οι επιπτώσεις και η ευκαιρία»

Πρωτίστως, ο Ραφαήλ Πέττας αναφέρθηκε στην πρωτοφανή κρίση του κορωναϊού που ζει η πατρίδα μας, υπογραμμίζοντας: «Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, αφού δεν κάνουμε κανονικές προπονήσεις. Βεβαίως, ο Αλμωπός μας δώσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες. Ειδικά στο οικονομικά, θεωρώ πως του χρόνου θα είναι χειρότερα. Ίσως αυτό, βέβαια, δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν περισσότεροι Έλληνες, από τη στιγμή που κάποιες ομάδες δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ξένους παίκτες».

«Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης»

Αναφορικά με την ξέφρενη φετινή πορεία του Αλμωπού, ο Ραφαήλ Πέττας σημείωσε: «Ξεκινήσαμε τρεις ομάδες, εμείς, η Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Μακεδονικός, με τον ίδιο στόχο. Θεωρώ ότι είχαμε το κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους και γι’ αυτό ξεχωρίσαμε. Είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια, η διοίκηση ήταν πάντα στο πλευρό μας, όπως και ο κόσμος, ενώ έχουμε και μια πολύ δυνατή ομάδα. Η ομάδα είχε κορμό από τα προηγούμενα χρόνια, 5-6 παίκτες και έναν προπονητή που έκανε καλή δουλειά. Όλοι αυτοί ήξεραν τις παγίδες του Πρωταθλήματος, ενώ και οι παίκτες που ήρθαμε δώσαμε το κάτι παραπάνω. Δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής μας σε κανέναν από τους ανταγωνιστές μας. Δεν χάναμε εύκολα βαθμούς, δεν τους δώσαμε ποτέ την ευκαιρία να πιστέψουν πως μπορούν να μας προσπεράσουν. Γι’ αυτό και από τον Ιανουάριο χτίσαμε διψήφια διαφορά. Η χρονιά είναι αναμφισβήτητα πετυχημένη και, ας μην ξεχνάμε, πως είμαστε μέσα και στο Κύπελλο. Περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, αν και δεν πιστεύω ότι θα γίνουν μπαράζ».

«Μπορεί να σταθεί και πιο ψηλά»

Ο Αλμωπός έχει τις δυνατότητες να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και στα επαγγελματικά σαλόνια, σύμφωνα με τον Ραφαήλ Πέττα. «Μπορεί να σταθεί και πιο ψηλά ο Αλμωπός. Είναι μια ομάδα με πολλά περιθώρια βελτίωσης και αν ανεβούμε στη Football League η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο», τόνισε και κατέληξε σχολιάζοντας τα σενάρια αναδιάρθρωσης στη Β’ Εθνική: «Θα μου άρεσε μια Β’ Εθνική με δύο ομίλους, Βορρά και Νότου. Θεωρώ, όμως, πως θα είναι αδικία για τα Τρίκαλα και όποια άλλη ομάδα της Football League ανέβει. Ξόδεψαν πολλά χρήματα φέτος και από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία με ομάδες που δεν πέτυχαν τον στόχο τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.