Η υπόθεση τίτλος τετέλεσται για τον ΠΑΟΚ - Πλήρωσε πάλι αδυναμίες και γκάφες

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Απριλίου 2023

Αγαπητή Μetrosport

Aδύνατο να μην πονάω. Αδύνατο να μην έχω θυμό. Αδύνατο να ξεχάσω. Αδύνατο να συγχωρήσω. Αδύνατο να πάψω να ζητώ απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη. Απονομή δικαιοσύνης για ΟΛΟΥΣ τους ενόχους.

Του χρόνου πάλι για Πρωτάθλημα. Η υπόθεση τίτλος τετέλεσται για τον ΠΑΟΚ χθες οριστικά και αμετάκλητα. Λίγες αμυδρές ελπίδες απομένουν για τη δεύτερη θέση, αλλά πρέπει η ομάδα να θυμηθεί ότι στην κανονική περίοδο ήταν η καλύτερη του big4 φορ στα ντέρμπι. Γιατί στα πλέι οφ είναι ήδη η χειρότερη.

Με ένα γκολ και δύο σουτ μόνο σε όλο το ματς στάθηκε αδύνατο να κερδίσει χθες. Τρία λάθη στα τελευταία λεπτά έφεραν μια οδυνηρή ήττα για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία για νίκη, έγινε το 0-1, όμως στο τέλος ο ΠΑΟΚ πλήρωσε για πολλοστή φορά τις γνωστές αδυναμίες τους, μεταξύ των οποίων και οι προσωπικές γκάφες.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν νευρικά στο ματς και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, την πουλούσαν συνεχώς κι έτσι δέχονταν πίεση και φάσεις. Δύο φορές ο Κοτάρσκι κράτησε το 0-0, άλλες δύο οι παίκτες του Ολυμπιακού αστόχησαν και, ξαφνικά, την ώρα που ο Λουτσέσκου φώναζε να έρθουν πιο κοντά οι γραμμές και να σοβαρευτούν οι χαφ που ήταν απογοητευτικοί, στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια ήρθε το γκολ, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση και την κεφαλιά του Τόμας στη σέντρα-ξυράφι του Ζίβκοβιτς, που έφυγε στον χώρο από πάσα του Σάστρε.

Το γκολ έγινε βάλσαμο για τους σαστισμένους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ανέβασε το ηθικό τους και τους βοήθησε να σταθούν καλύτερα. Κυκλοφόρησαν την μπάλα, προσπάθησαν μεθοδικά να βγάλουν κι άλλες επιθέσειις και σε μία από αυτές το ωραίο μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Παράλληλα, κρατούσαν μακριά από τα δικά τους καρέ τους παίκτες του Ολυμπιακού, εμποδίζοντάς τους να φτάνουν σε θέση βολής. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η εστία του ΠΑΟΚ κινδύνευσε μόνο μία φορά, αλλά ήταν πάλι εκεί ο Κοτάρσκι για να βγάλει με το πόδι την μπάλα κόρνερ σε κοντινό σουτ του Ρέαμπτσουκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξ αρχής ολοφάνερη η πρόθεση του ΠΑΟΚ να διαχειριστεί το προβάδισμά του, αλλά και η αδυναμία του να εκδηλώσει επιθέσεις για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να “κλειδώσει” τη νίκη του. Ολη και όλη η επιθετική παρουσία του ήταν ένα σουτ του Αουγκούστο που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Και, βέβαια, εκτός από το ότι ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε κακή βραδιά, έγινε σαφές ότι η έμπνευση του Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει στα χαφ τον Τάισον και τον Φιλίπε Σοάρες ήταν ατυχέστατη. 

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς κέντρο και χωρίς καμία προοπτική να σκοράρει. Και ενώ ο χρόνος κυλούσε και το Καραϊσκάκη είχε βουβαθεί, άρχισε το... μονότερμα μετά το 70'. Τα υπόλοιπα 20 λεπτά ήταν αρκετά για να έρθει η πανωλεθρία. Το 1-1 με άπιαστο σουτ του Μπακαμπού και αφού πούλησε την μπάλα ο Κωνσταντέλιας, το 2-1 με κεφαλιά του Μασούρα από άγαρμπη προσπάθεια του Κουλιεράκη να διώξει και το 3-1 με πέναλτι του Ελ Αραμπί μετά το αψυχολόγητο άπλωμα του χεριού από τον Ζίβκοβιτς. 

Το 0-1 έγινε 3-1 με συνοπτικές διαδικασίες εξ αιτίας τριων προσωπικών λαθών παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και της αδυναμίας όλης της ομάδας να σιγουρέψει τη νίκη της πριν έρθει η κατάρρευση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.