Είχε Κοτάρσκι και Μπράντον, αδύναμοι κρίκοι Αουγκούστο, Καντουρί

Γιώργος Καστάνης06 Σεπτεμβρίου 2022

Παρότι στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν ευκαιρίες προς την εστία του Κουέστα και έδειξαν ότι θέλουν την νίκη, στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα δεν ήταν ανάλογη. Με μόλις μία κλασική ευκαιρία με τον Μπράντον στο ύψος της μικρής περιοχής (από σέντρα του Αντρίγια) που έσωσε εξ΄ επαφής ο Κουέστα, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε τα ίδια στοιχεία.

Έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, πιέστηκε δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, είχε όμως τον Κοτάρσκι σε πολύ καλή ημέρα. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου έδειξε θετικά στοιχεία, απέκρουσε πέναλτι του Γκρέϊ, είχε τέσσερις ακόμη αποτελεσματικές επεμβάσεις και δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος παίκτης του Δικεφάλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας ήταν 52 – 48 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μέρος η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων του Άρη.

Το αρνητικό για τον Δικέφαλο είναι πως οι έμπειροι που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 58ο λεπτό δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα οι Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Ολιβέίρα, Καντουρί. Ειδικά ο τελευταίος υπέπεσε σε λάθος που του κόστισε την κόκκινη κάρτα και παρότι το ματς ήταν στο τέλος του, δεν δικαιολογείται η αντίδρασή του.

Κατώτερος των περιστάσεων ήταν και ο Αουγκούστο. Κακή εικόνα, μικρή προσφορά από έναν παίκτη που ο ΠΑΟΚ θέλει να του κάνει νέο συμβόλαιο για να μην τον χάσει το επόμενο καλοκαίρι. Κανονικά ο Αουγκούστο, όπως και ο Καντουρί, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι παίκτες σε απόδοση του ΠΑΟΚ. Όχι οι αδύναμοι κρίκοι της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν μένει ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πρακτικά, δεν τον... χαλάει κιόλας. Πέρασε αλώβητος την τρίτη αγωνιστική από μία δύσκολη έδρα, έχει την δυνατότητα να επανέλθει προς την κορυφή, όμως χρειάζεται να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του, κυρίως μεσοεπιθετικά. 

Ειδικά όμως οι έμπειροι παίκτες του, πρέπει να αντιληφθούν πως οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Ο ΠΑΟΚ ήταν θετικός για τα δεδομένα του τοπικού ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο και αρνητικός (στην συνολική του εικόνα) στο δεύτερο. Και αυτό, το αρνητικό εννοώ, πρέπει να αλλάξει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.