Σημαντικό βήμα για τη Νέα Τούμπα: Εγκρίθηκε η χωροθέτηση

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2021

«Τρέχουν« οι εξελίξεις όσον αφορά την Νέα Τούμπα, καθώς το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χωροθέτηση, όπως προβλέπεται αυτή στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Το διαδικαστικό κομμάτι φτάνει στο τέλος του, καθώς μετά τους περιβαλλοντικούς όρους, έλαβαν το πράσινο φως και οι όροι χωροθέτησης. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να σταλούν προς γνωμοδότηση κάποιες τροποποιήσεις ρυμοτομίας που αφορούν την αλάνα της Τούμπας από το ΥΠΕΝ στον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Στη συνέχεια, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να λάβει Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι. «Αυτό που οραματίστηκα ως μελετητής γίνεται πράξη. Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου είναι ο καλύτερος δυνατός για να τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς προσφέρει ασφάλεια δικαίου. 

Το μεγάλο έργο του νέου γηπέδου, με την ανάπλαση της αλάνας, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Τούμπας», τονίζει ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας στην ιστοσελίδα voria.gr.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.