Εγινε λατρεμένη συνήθεια και κόντρα στον Ολυμπιακό χαρίζει μεγάλη ηδονή

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Ναι. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, ακόμη και όταν δεν είναι ακριβώς ο ΠΑΟΚ των νταμπλ και ο ΠΑΟΚ που ονειρεύονται οι οπαδοί του. Ακόμη και ο φετινός ΠΑΟΚ απέδειξε ότι έχει τη μεγαλειώδη δύναμη να ταπεινώσει τον Ολυμπιακό και να σηκώσει μια κούπα μπροστά στα μούτρα του Μαρινάκη, των συν αυτώ, του μεγάλου και τρανού υποτίθεται Μαρτίνς και των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε άξια στη συλλογή του ένα ακόμη τρόπαιο, κατακτώντας το τέτατρτο Κύπελλο επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Εγινε πια λατρεμένη συνήθεια. Μια πολύ ωραία συνήθεια για όλους μας. Κι αυτό το Κύπελλο, με νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό, είναι ακόμη πιο γλυκό. Χαρίζει ηδονή.

Πολύ σοβαρά και με πλήρη αφοσίωση όλων των παικτών στο πλάνο του Γκαρσία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο κινδύνευσε μόνο μία φορά κι εκείνη από επιπολαιότητα του Βαρέλα, όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπρούμα. Μετά από ένα ακίνδυνο σουτ του Ουάρντα και ένα επίσης ακίνδυνο του Καμαρά, η ατυχία χτύπησε τον ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Σε τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι “δεν μας θέλει σήμερα η μπάλα”, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν απογοητεύτηκαν. Ο Καμαρά σούταρε απελπιστικά άστοχα, ο Σβαμπ επίσης αστόχησε με κεφαλιά, αλλά λίγο μετά κέρδισε έξυπνα το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έστησε χωρίς συζήτηση την μπάλα στην άσπρη βούλα, μας κοψοχόλιασε σημαδεύοντας πάλι το δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα κύλησε στα δίχτυα του Σα.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, απέναντι στον πολύ καλά οργανωμένο ΠΑΟΚ. Το γεγονός, όμως, του υπόλοιπου του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι ενώ ο Χολέμπας έκανε δύο εγκληματικά μαρκαρίσματα στον Ζίβκοβιτς και τον Βιεϊρίνια, δεν είδε ούτε μία κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες, αλλά αυτό ήταν ένα περίεργο και ανεξήγητο δώρο που δέχτηκε από τον Ολλανδό ρέφερι Ντάνι Μακέλι.

Ο ΠΑΟΚ σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες αν οι παίκτες του και κυρίως οι μέσοι δεν ήταν απρόσεκτοι σε αρκετές μεταβιβάσεις τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε, παραδόξως, ο κακός ΠΑΟΚ και δεν άργησε να προσφέρει στο πιάτο την ισοφάριση. Στο κόρνερ του Φορτούνη η μπάλα πήγε στο κέντρο άμυνας, ο Κρέσπο μόνο σηκώθηκε δύο πόντους από το έδαφος, δεν πήδηξε κανένας άλλος και ανενόχλητος ο Εμβιλά έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ο οποίος, όμως, ήταν σε μεγάλη βραδιά και κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο στη συνέχεια, καθώς πολλοί από τους συμπαίκτες του... εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, με συνέπεια η ομάδα να γίνει επιθετικά ανύπαρκτη και να προσπαθεί μόνο να αμυνθεί. Σε κεφαλιά του Μασούρα, στα πόδια του Φορτούνη και στο φινάλε με μια εκπληκτική διπλή απόκρουση σε σουτ του Μπουχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έγινε ένας από τους ήρωες του τελικού.

Η ουσία της όλης υπόθεσης κρυβόταν στο τελευταίο 10λεπτο. Τότε ήταν που πέρασε στο ματς ο Γκαρσία τον Τσιγγάρα και τον Κρμέντσικ. Κι αφού ο Κρμέντσικ αστόχησε στο 84' και έχασε ένα ανεπανάλητο τετ α τετ στο 85' σα να ήθελε να... μας στείλει όλους αδιάβαστους, ήρθε το 90' για να γίνει η πρώτη έξυπνη πάσα από τον Τσιγγάρα, το απίστευτο ζογκλερικό τακουνάκι - ασίστ του Ζίβκοβιτς και αυτή τη φορά ήταν αδύνατο να μη βρει στόχο ο Κρμέντσικ.

Ναι, από το 46' μέχρι το 80΄δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ, ήταν όμως καλύτερος από τον Ολυμπιακό σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του τελικού. Εχασε πιο πολλές κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, πέτυχε δύο γκολ κι όλα αυτά ενώ ήταν το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί. Συνεπώς κατέκτησε δίκαια και πανάξια το Κύπελλο, δικαιώνοντας τις προσπάθειες των ίδιων των παικτών του, του Πάμπλο Γκαρσία, των συνεργατών του, του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τις ευχές των οπαδών των άλλων ομάδων, που έλεγαν “ευτυχώς που πήγε ο ΠΑΟΚ στον τελικό, γιατί μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει σε ένα ματς τον Ολυμπιακό και κανείς άλλος”...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.