Έφτασε τον Κόκε, έτοιμος για ρεκόρ 20ετίας ο Φετφατζίδης!

Γιώργος Στράντζαλης25 Φεβρουαρίου 2020

Συνήθως ο επιθετικός είναι αυτός που τραβάει πάνω του όλα τα φώτα (και την προσοχή). Αν προτιμάτε, ο παίκτης που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι υπόλοιποι περνάνε σε δεύτερη μοίρα για τον κόσμο και τις κάμερες. Ακόμη κι έτσι, εφόσον τα γκολ έρχονται, δεν υπάρχει θέμα. 

Κάτι ανάλογο ισχύει στην περίπτωση των Λάρσον και Ιντέγε στον αγώνα με τη Λαμία. Σκόραραν, έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας και οι περισσότεροι “ασχολήθηκαν” μαζί τους. Τόσο όμως ο Σουηδός, όσο και ο Νιγηριανός για να βρεθούν σε θέση βολής αξιοποίησαν τις πάσες των συμπαικτών τους και στην προκειμένη περίπτωση των Φετφατζίδη και Γκάμα. Ο πρώτος, όμως, το ‘χει… η μοίρα του μάλλον φέτος να κάνει τη μισή δουλειά και να “στέλνει” τα φώτα στους συμπαίκτες του οι οποίοι θα σκοράρουν. 

Ο βραχύσωμος επιθετικός έχει μοιράσει εννέα τελικές πάσες, εκ των οποίων οι επτά στο Πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και μία στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μόλντε.

Αριθμοί που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι βλέπουμε. Ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης, στην πρώτη του γεμάτη χρονιά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, είναι αναγεννημένος και η δική του παρουσία στο γήπεδο έχει πολύ μεγάλη επίδραση στο σύνολο. Εφόσον ο 28χρονος πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε αποδεδειγμένα ο Αρης γίνεται πιο επιθετικός, βγάζει φαντασία και έχει ενέργεια την οποία δύσκολα μπορεί ο αντίπαλος να την αντισταθμίσει. 

Μετά το πέρας των 25 αγωνιστικών στο Πρωτάθλημα είναι εμφανές ότι ο Αρης αυτή τη στιγμή είναι από τις ομάδες με το καλύτερο επιθετικό τρανζίσιον στη Λίγκα. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφορούν την μπάλα οι παίκτες του Ένινγκ, όταν την κλέβουν με επιθετική άμυνα, προκειμένου να βρουν σε ανισορροπία τον αντίπαλο. Εχει τους παίκτες για να το υποστηρίξουν, όπως για παράδειγμα ο Γκάμα, ο Λάρσον και ο Φετφατζίδης. 

Με τους αριθμούς του ο τελευταίος, απειλεί με ρεκόρ 20ετίας! Μόνο ο Ανδρέας Τάτος έχει περισσότερες τελικές πάσες τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013/14 όταν στο σύνολο 31 αγώνων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο) έβγαλε 10 ασίστ. Πριν από αυτόν, τη σεζόν 2009-2010, ο Σέρχιο Κόκε κατείχε τα σκήπτρα. 

Σε 39 αγώνες, σε τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη), ο Ισπανός επιθετικός είχε μοιράσει εννέα τελικές πάσες. Όσες δηλαδή έχει ήδη ο Γιάννης Φετφατζίδης σε 32 παιχνίδια τη φετινή σεζόν και “απειλεί” πλέον να αναλάβει αυτός τα… ηνία καθώς απομένουν 11 παιχνίδια για το Πρωτάθλημα και σίγουρα δύο στο Κύπελλο.

Πλην του Τάτου, του Κόκε και του “Φέτφα”, τα τελευταία χρόνια λίγοι άγγιξαν τον διψήφιο αριθμό. Ενδεικτικά, πέρυσι πρώτοι “πασαδόροι” αναδείχθηκαν με πέντε όλη τη σεζόν ο Ματίγια με τον Ντιγκινί. Από έξι είχαν ο Παπαστεριανός (2012/2013) και ο Ούμπιντες (2011/2012). 

Με έξι ασίστ επίσης ολοκλήρωσε τη χρονιά 2008/2009 ο Σέρχιο Κόκε, ενώ ισάριθμες είχε ο Φελίπε Σανσόν την αμέσως προηγούμενη. Στα δύο χρόνια του Αρη στη Β’ εθνική ο Τάτος ήταν πρώτος με επτά ασίστ, την πρώτη σεζόν (2016/2017) και οι Μπαργκάν-Πασάς επίσης με επτά, την δεύτερη.

Με τους ρυθμούς που πηγαίνει πάντως ο 29χρονος επιθετικός του Αρη, δύσκολα να μην περάσει στην κορυφής της λίστας των “πασαδόρων” της 20ετίας. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει αποδείξει πως είναι άνθρωπος των προκλήσεων, πέραν από παίκτης ψυχολογίας. 

Οπότε, έχοντας με το μέρος του (και) το μομέντουμ, στα 11+2 παιχνίδια που απομένουν, μοιάζει απίθανο να σταματήσει να μοιράζει γκολ στους συμπαίκτες του και συνάμα να σκορπίζει χαρά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.