Εδειξε, επιτέλους, αντίδραση, αλλά τώρα θέλει μόνο τη νίκη την Τρίτη 

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε χθες 11 ματς χωρίς νίκη, έμεινε όμως για μία ακόμη φορά αήττητος σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη, αλλά για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, πρέπει να νικήσει τον Παναθηναικό στην Τούμπα την Τρίτη, ή να φέρει και ισοπαλία, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να νικήσει ο Αρης στα Γιάννινα, γιατί τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και δεύτερος θα είναι ο Αρης, τρίτος ο Παναθηναικός και τέταρτος ο ΠΑΟΚ!..

 Συνεπώς, για να κρατήσει το γόητρό του ψηλά μόνο νίκη την Τρίτη με τον Παναθηναικό, ώστε να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα στα Γιάννινα.

Το χθεσινό ματς άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με την πρώτη επίσκεψή του στα καρέ του Ολυμπιακού, στο δεύτερο μόλις λεπτό με την κεφαλιά του Σοάρες.

Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει, χωρίς, πάντως, να μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία και ο ΠΑΟΚ έψαχνε την ευκαιρία να βγει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, με κινητήριο μοχλό τον ταχύ Μιτρίτσα. Σε μία από αυτές, θα μπορούσε να κάνει το 0-2 ο Ζίβκοβιτς αν “ζύγιζε” καλύτερα το έξυπνο μακρινό πλασέ που επιχείρησε. 

Ηδη, από το πρώτο 20λεπτο είχε φανεί ότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του. Το ζητούμενο ήταν για τον ΠΑΟΚ να μπορέσουν οι παίκτες του να επωφεληθούν ολοκληρώνοντας τις επιθέσεις τους και να μη σπαταλήσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν, όπως έγινε δύο φορές πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο.

Ωστόσο, εντελώς απροσδόκητα και άδοξα έγινε το 1-1 στο 41΄εξ αιτίας ενός λάθους του Τσαούση, που άφησε και εντελώς ακάλυπτη την πλευρά του, για να προκύψει ένα εύκολο γκολ για τον Καρβάλιο. Ενα γκολ που σίγουρα αδίκησε τη συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο, μάλιστα, έληξε με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σβαμπ, που αστόχησε από κοντά με κεφαλιά-ψαράκι.

Στο ρελαντί, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και καλές φάσεις κύλησε το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 65΄, όταν ο Τζολάκης απέκρουσε ένα ωραίο σουτ του Μιτρίτσα. Για το τελευταίο 15λεπτο ο Λουτσέσκου επέλεξε να βγάλει τον κορυφαίο και πιο ταχύ παίκτη του, τον Μιτρίτσα και να βάλει στο ματς τον πιο αργό, τον Μπίσεσβαρ, που ακολούθησε τον Ακπομ και τον Ελ Καντουρί, σε μια προσπάθεια να γίνει πάλι ο ΠΑΟΚ παραγωγικός επιθετικά. Ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτε απολύτως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία άλλη περίπτωση και, αφού γλίτωσε στη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί, έφυγε από το ντέρμπι με τον έναν βαθμό και τώρα μένει να κερδηθεί η δεύτερη θέση με μία νίκη επί του Παναθηναϊκού.

ΥΓ. Πάντως, λίγο πριν από το φινάλε, ο Μανωλάς σπρώχνει με το χέρι τον Ακπομ, ο Ευαγγέλου απαξίωσε να ασχοληθεί, το ίδιο και ο VARίστας, όπως ακριβώς έγινε και στο πρώτο ημίχρονο σε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μιτρίτσα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.