Έδειχνε ενοχλημένος στον πάγκο, ήταν ο γνωστός Κούρτιτς όταν έπαιξε

Metrosport Team23 Ιουλίου 2022

Ο Γιασμίν Κούρτιτς δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα στην Σόφια. Έμεινε στον πάγκο. Η Metrosport και το metrosport.gr κατέγραψε τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του Σλοβένου μέσου που είναι δεδομένο πως θέλει νέο συμβόλαιο.

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετείχαν στην προθέρμανση, μόνο ο Κούρτιτς παρέμεινε καθισμένος στην καρέκλα του, που βρισκόταν σε κοινή θέα, δίπλα στον πάγκο του Δικεφάλου. Προκλήθηκαν δικαιολογημένα ερωτήματα: Ένα από αυτά; Μήπως αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συμμετέχει;

Μετά από λίγα λεπτά, η απορία μας λύθηκε. Στο 49ο λεπτό του αγώνα, ο Λουτσέσκου και ο Μπάτσι, έκαναν νόημα στους Κούρτιτς, Νάρεϊ και Κωνσταντέλια να κάνουν προθέρμανση. Ο Κούρτιτς σηκώθηκε από την καρέκλα του, φόρεσε την φανέλα που έπρεπε να έχει για να προπονηθεί (σύμφωνα με τους κανονισμούς) και πήγε με τους υπόλοιπους.

Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, η συμμετοχή του σε προθέρμανση αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε πως δεν είχε λόγο να μην βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου μαζί με τους υπόλοιπους, λίγα λεπτά νωρίτερα, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Λίγο αργότερα είχαμε ένα δυνατό σκηνικό: Δόθηκε εντολή στον Κούρτιτς να μπει ως αλλαγή. Ο Σλοβένος ετοιμάστηκε και πήγε δίπλα στον τέταρτο διαιτητή. Ο Λουτσέσκου, όπως κάνει με όλους τους παίκτες, βρέθηκε δίπλα του. 

Τον αγκάλιασε φιλικά και του μιλούσε, δίνοντάς του οδηγίες. Δεν είχαν περάσει ούτε δέκα δευτερόλεπτα, όταν ο Κούρτιτς με μία κίνηση του αριστερού του χεριού, «απεγκλωβίστηκε» από την αγκαλιά του Λουτσέσκου, έτρεξε προς τον Κριστιάνο Μπάτσι που βρισκόταν 15 μέτρα πιο αριστερά και του ζήτησε την καλαμίδα.

Όπως και έγινε. Ο Μπάτσι του την έδωσε, ο Κούρτιτς την τοποθέτησε στο δεξί του πόδι και αμέσως μετά πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Δεν δέχθηκε καμία άλλη εντολή από τον Λουτσέσκου. Ούτε ο ίδιος πήγε κοντά στον προπονητή του ΠΑΟΚ για να τον ρωτήσει εάν θέλει να του πει κάτι περισσότερο.

Ούτε ο Λουτσέσκου επιχείρησε να τον προσεγγίσει, μετά την κίνηση που έκανε νωρίτερα ο έμπειρος παίκτης.

Ο Κούρτιτς όταν μπήκε στον αγώνα, έδειξε το πρόσωπο που γνωρίζουμε, παρακολουθώντας τον, από την περσινή σεζόν. Μιλούσε στους συμπαίκτες του, ζητούσε να πάρει πρωτοβουλίες, έπαιρνε την μπάλα στην κατοχή του, ήθελε να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της ομάδας για να πετύχει ένα γκολ που θα απάλυνε την στεναχώρια από την ήττα με σκορ 2-0.

Ενήργησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει. Μπορεί να ήταν ενοχλημένος γιατί δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (αυτό αποτελεί μία εκτίμηση γιατί εκκρεμεί και το θέμα του συμβολαίου του), αλλά μέσα στο γήπεδο, προσαρμόστηκε άμεσα.

Ο Λουτσέσκου στην συνέντευξη τύπου, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να παίξει ως βασικός ο Κούρτιτς γιατί δεν είχε ξεκινήσει στην προετοιμασία, ενώ έριξε και την...σπόντα, για το θέμα που υπάρχει ανάμεσα στον παίκτη και την διοίκηση και το οποίο πρέπει να λυθεί. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.