Έχουσι την γνώσιν οι φύλακες;

Αρις Νικολάκης02 Ιουνίου 2020

Τελικά δε μάθαμε κι ίσως, δε μάθουμε ποτέ. Ποιος ανέλαβε την ευθύνη της επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος μεσούσης της μάστιγας του αιώνα. Και μη μας πείτε κάποιοι για τη Γερμανία επειδή θα σας πούμε για τη Γαλλία! Δίχως ουδείς μας… Μήτε εμείς, μήτε αυτοί να μπορούμε, να πείσουμε για των λόγων μας το αληθές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τίθεται το θέμα της ανάληψης της ευθύνης. Σε κάθε χώρα. Στην Αγγλία μάλιστα, καθυστέρησε η επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος καθώς αναζητούσαν τον υπεύθυνο αλλά κι υπόλογο της απόφασης της.

Στην Ελλάδα φυσικά, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε πετούν την μπάλα στην κερκίδα περί του θέματος. Έθαψαν συνάμα και το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πρόσθετη ασφάλιση παικτών κι οικογενειών τους. Θυμίζουμε απλά, πως ως αποδέκτης του αιτήματος ο Λευθέρης Αυγενάκης δεν απάντησε επ’ αυτού. Κι αντ’ αυτοί απάντησε η Νομική υπηρεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού. Αν σας λέει κάτι το γεγονός! Τούτο επειδή προστρέχουμε σε νομικούς για προστασία όταν απειλούμαστε με ποινικές ευθύνες. Τι λέτε εσείς περί αυτού;

Πάλι καλά που έστω και στο παρά πέντε θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό οι διαιτητές. Πάλι καλά αλλά… Στην διοργάνωση των αγώνων συμμετέχουν και πολλοί άλλοι πέραν των μελών των ομάδων και των διαιτητών. Οι αστυνομικοί για παράδειγμα, θα υποβληθούν σε τεστ; Άλλοι – είναι πολλοί, βλέπετε - εργαζόμενοι στα γήπεδα θα υποβληθούν κι αυτοί σε τεστ;

Θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα κι όσοι υποβληθούν σε τεστ κι όσοι δεν υποβληθούν; Πως θα τους ξεχωρίσουν οι επόπτες εισόδων; Οι δημοσιογράφοι; Θα εξαιρεθούν του τεστ αυτοί;

Στα τελειώματα αυτής της εβδομάδας ορίσθηκε η επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος με την διεξαγωγή των πλέι οφ. Το «πράσινο φως» άναψαν οι γιατροί και τις μπάρες σήκωσαν οι πολιτικοί. Έτσι διαβαίνουν το κατώφλι μιας νέας πραγματικότητας οι ομάδες της Σουπελίγκα.

Επιτρέψτε πάντως, εδώ να έχουμε την εντύπωση πως στη Σουπερλίγκα το πράττουν ελαφρά τη καρδία. Έσπευσαν, να ορίσουν την επανεκκίνηση. Κι ακόμη δεν έχουν ορίσει ποιοι, πως και πότε θα ελέγξουν πριν τη σέντρα όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση των πλέι οφ. Κυρίως δε, ποιος θα έχει την ευθύνη της αναβολής η μη ενός αγώνα των πλέι οφ εάν κι εφ’ όσον δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Προσέξτε: Πριν τη σέντρα. Τούτο επειδή μετά τη σέντρα οποιαδήποτε τιμωρία θα είναι… Κατόπιν εορτής! Θα είναι αργά εάν κι εφ’ όσον συμβεί το απευκταίον!

Σε περίπτωση βέβαια, κατά την οποία κι οι γιατροί κι οι πολιτικοί κι η Σουπερλίγκα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρια πρόληψης… Κι ουδείς κίνδυνος υφίσταται… Ε, τότε να ζητήσουμε ταπεινά – ακόμη και γονατιστά - συγνώμη.

Εάν δεν τα έχουν λάβει; Ουδεμία συγνώμη – γονατιστά ή μη – θα φέρει πίσω στη ζωή… Χαμένες ψυχές! Το απευχόμαστε εκ βαθέων ψυχής και προς τούτο προσευχόμαστε. Η μάστιγα του αιώνα βλέπετε, εξακολουθεί να απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

Κι επειδή στην Ελλάδα θυσιάσαμε πολλά … Θυσιάζουμε ακόμη και θα θυσιάσουμε κι άλλα (όταν τα… απόνερα του περάσματος της μάστιγας θα κτυπήσουν (και) τις τσέπες μας… Δε σημάνει πως εξασφαλιστήκαμε και για σήμερα και για αύριο απέναντι στον κορωνοϊό!

Ευχόμαστε – επιμένουμε – με όλη την δύναμη της ψυχής μας και προσευχόμαστε με όλη την δύναμη της πίστης μας… Να «ἔχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες», όπως αναφέρεται σε ένα από τα αναστάσιμα στιχηρά των Κυριακάτικων Ψαλμών…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.