Έχουν υποχρέωση στον κόσμο τους να βρουν τον εαυτό τους και την «πυξίδα» τους

Δημήτρης Μπούζας05 Φεβρουαρίου 2020

Το ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η “κατάσταση” θεωρείται και είναι κορυφαία υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων, ως εκ τούτου και υπεύθυνων, συγκεκριμένα στην περίπτωση της τρικλίζουσας πορείας των περσινών νταμπλούχων. Μετά και το προχθεσινό στραπάτσο προβάλλει επιτακτική η ανάγκη μιας άμεσης – ταχύτατης θα έλεγα - αντίδρασης για να μπει φρένο στον κίνδυνο μιας εκτροπής και απομάκρυνσης από τους στόχους της χρονιάς. 

Αναφερόμαστε, όπως αντιλαμβάνεστε, στην διαιωνιζόμενη “ακαταστασία” που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τα σκωτσέζικα ντους που ταλαιπωρούν και φοβίζουν τον κόσμο, και όχι μόνο, σε ένα αποτέλεσμα όπως το προχθεσινό.

Οι δυσοίωνες διαπιστώσεις αφορούν – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - το σύνολο των τελευταίων προβληματικών και ανησυχητικών εμφανίσεων των μέχρι προχθές πρωτοπόρων της βαθμολογίας, οι οποίοι κατά τρόπο περίεργο και ακατανόητο “υπνοβατούν” στο μεγαλύτερο διάστημα των 90αλέπτων, αντιδρώντας σπασμωδικά μόνο όταν νιώθουν τα χέρια των αντιπάλων τους να σφίγγουν τον λαιμό τους. 

Είναι αλήθεια ότι περισσεύουν οι πειρασμοί στη συγκεκριμένη περίπτωση για την επιστράτευση αλληγοριών προκειμένου να αποδοθούν, όσο γίνεται πιο έντονα, όλα αυτά τα περί αγωνιστικής υπνηλίας, που σε μερικές των περιπτώσεων καταλήγουν σε εφιαλτικούς ληθάργους διαρκείας. 

Είπαμε εχθές για ανοχές και ευθύνες. Αυτές ολοφάνερα κατανέμονται αποκλειστικά στο τρίγωνο κόουτς, παικτών, τεχνικού διευθυντή. Λίγο πολύ έχει γίνει πλέον αντιληπτό τί χρεώνεται ο Φερέιρα με τις εμμονές του και τη λάθος διαχείριση του ρόστερ, όπως επίσης και ο ανύπαρκτος στην κυριολεξία τεχνικός διευθυντής με τις λάθος επιλογές του. Και οι παίκτες; Γνωστό ότι μερικοί από αυτούς κατέβαλαν μία μεθοδευμένη υπερπροσπάθεια για να εξασφαλίσουν χρυσοφόρα συμβόλαια και στη συνέχεια το ρίχνουν στο ραχάτι και σ’ έναν απερίγραπτο οχαδερφισμό με συμπεριφορές διασφαλισμένων νεόπλουτων.

Αξίζει όμως να προστεθεί σε όλα αυτά και η ζημιά που γίνεται από ένα κομμάτι του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ με την ακατάσχετη αρνητική μεταγραφολογία που διακινεί αποπροσανατολίζοντας τους παίκτες της ομάδας – ιδιαίτερα τους νεαρούς - με σενάρια πιθανής μεταγραφής τους, την ώρα που καταβάλλεται η προσπάθεια να κατακτηθούν τίτλοι. 

Συνοψίζοντας και επιστρέφοντας κατ’ επειγόντως στο τι γίνεται σήμερα και στο τι επιβάλλεται να γίνει με ορίζοντα ωρών, για να αντιμετωπιστεί αυτή η άκρως επικίνδυνη κατάσταση, επιμένουμε σε μία άμεση αντίδραση των εμπλεκομένων, οι οποίοι άσχετα με την ανάληψη των ευθυνών που έχουν θα πρέπει να κινηθούν σε κατευθύνσεις με αποφάσεις που θα απομακρύνουν όλες τις παθογένειες που ήδη έχουν εντοπιστεί. Ήδη αύριο υπάρχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και η ομάδα θα έχει μια ευκαιρία που θα πρέπει να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Μπορεί να κάνει το αποφασιστικό βήμα για μια ταχύτατη ανασυγκρότηση και αναμόρφωση και να βρει μέσα και στα επόμενα βαθιά και δύσκολα που υπάρχουν τη γενναιότητα την πυξίδα της. Μια πυξίδα που πριν από λίγο καιρό την οδήγησε στον μεγάλο άθλο της κατάκτησης του νταμπλ.

Βαριά και θρασύτατη προσβολή του ιδίου του πρωθυπουργού ήταν όλα όσα άθλια συνέβησαν προχθές στο “Γ. Καραϊσκάκης” (ιδιοκτησίας κατά το ήμισυ του υπόδικου Λαυρεντιάδη). 

Οι εκπρόσωποι του αθλητικού παρακράτους, επιτελείς του Ολυμπιακού “απάντησαν” με τον δικό τους τρόπο, εκκωφαντικό και αναξιοπρεπή πέρα ως πέρα, στα όσα δήλωσε, τόνισε και υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μένουμε με την αγωνία εάν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του για όλα αυτά τα εμετικά και προσβλητικά που σίγουρα τον αφορούν και για την όποια αντίδρασή του.

Βαριά και θρασύτατη προσβολή του ιδίου του πρωθυπουργού ήταν όλα όσα άθλια συνέβησαν προχθές στο “Γ. Καραϊσκάκης” (ιδιοκτησίας κατά το ήμισυ του υπόδικου Λαυρεντιάδη). Οι εκπρόσωποι του αθλητικού παρακράτους, επιτελείς του Ολυμπιακού “απάντησαν” με τον δικό τους τρόπο, εκκωφαντικό και αναξιοπρεπή πέρα ως πέρα, στα όσα δήλωσε, τόνισε και υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μένουμε με την αγωνία εάν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του για όλα αυτά τα εμετικά και προσβλητικά που σίγουρα τον αφορούν και για την όποια αντίδρασή του.

«Βόμβες» Μελισσανίδη στη δίκη για τα στημένα. Δήλωσε απερίφραστα πως το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια ήταν στημένο 100%. Επικαλέστηκε τη μαρτυρία παικτών και προπονητού, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν επί λέξει το τι ειπώθηκε και απαιτήθηκε από τους παίκτες της Βέροιας μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.