Εχει βρει τον τρόπο ο Άρης!

Γιώργος Στράντζαλης12 Μαΐου 2022

Δεν εξηγείται διαφορά το γεγονός πως ο Αρης έφυγε για δεύτερη φορά φέτος νικητής από το γήπεδο της Τούμπας και ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ! Παύει να αποτελεί σύμπτωση και είναι φανερό πλέον ότι έχει βρει τον τρόπο και έχει πάρει τον αέρα στα ντέρμπι. 

Μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι οποίες είχαν θέσει σε αμφισβήτηση τον στόχο της Ευρώπης, ο Αρης έβγαλε αντίδραση και επανήλθε σε τροχιά εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ηταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια στην Τούμπα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πλάνο και λογική στο παιχνίδι τους. Προσέγγισαν έξυπνα το ντέρμπι και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τα πολλά λάθη που έκανε ο αντίπαλος σε συνδυασμό με τη συνοχή και τα τρεξίματα που είχαν και το αποδοτικό πρέσινγκ μεταξύ κέντρου και περιοχής του ΠΑΟΚ. 

Το πλάνο του Μπούργος αυτή τη φορά δεν εμπεριείχε πειραματισμούς και η ομάδα λειτούργησε αποτελεσματικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχοντας ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, καλά οργανωμένη άμυνα και οι παίκτες που αγωνίστηκαν υπηρέτησαν σωστά το πλάνο. Ο Αρης έκανε αυτό που ξέρει καλά και του βγαίνει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αμυντικά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, με εξαίρεση 2-3 προϋποθέσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος σε όλο το παιχνίδι, ενώ επιθετικά φάνηκε πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά. 

Δεν είναι μόνο το σεντερφορίσιο γκολ του Μαυριτανού που κάνει την παρουσία του ξεχωριστή και πολύτιμη. Είναι η συνολική λειτουργία που έχει ο Αρης στο επιθετικό κομμάτι. Πέραν της κακής εκτίμησης που είχε στο α’ ημίχρονο, όταν άνοιξε το κοντρολ και έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ντέρμπι νωρίς, ο Καμαρά ήταν ο παίκτης κλειδί για τον Αρη μπροστά στην αντίπαλη άμυνα.

Μετά τη χθεσινή νίκη ο Αρης έχει αποκτήσει ξανά το πάνω χέρι για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να το κερδίσει όμως χρειάζεται νίκη επί της ΑΕΚ. Την υποδέχεται με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση νικητή, οπότε είναι στο χέρι του να τελειώσει τη δουλειά από το Σάββατο και να μην έχει το άγχος στα Γιάννινα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.