«Μειώθηκε η παραγωγή των φαρμάκων, από Δευτέρα θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης»

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης που αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τις ιώσεις αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί:
«Γίνεται ένας χαμός από ιώσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα ζήτηση συγκεκριμένων φαρμάκων, τα οποία έχουν τελειώσει στα φαρμακεία και γι' αυτό υπάρχει το πρόβλημα αυτό που έχει ταλαιπωρήσει τους πάντες.»

Για την παραγωγή και αν έχει μειωθεί: «Έχει μειωθεί η παραγωγή για διάφορους λόγους. Πέρα από την αυξημένη ζήτηση λόγω των ιώσεων, τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού είχε σχεδόν μηδενιστεί η κατανάλωση τέτοιων φαρμάκων, οπότε δεν υπήρχε η αντίστοιχη παραγωγή. Φυσικά παίζει ρόλο και η ενεργειακή κρίση και έχει δημιουργήσει προβλήματα γιατί λείπουν κουτάκια και μπουκάλια για να μπουν τα φάρμακα. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα και στις μεταφορές.»

Αν υπάρχει αύξηση τιμών: «Στα συνταγογραφούμενα όχι, αλλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα υπάρχουν αυξήσεις και θα συνεχίσουμε να έχουμε αυξήσεις. »

Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη: «Ισχύει ότι λείπει το Ντεπόν που λέγεται αλλά από την Δευτέρα που θα ανοίξουν όλες οι εταιρείες το πρόβλημα θα ελεγχθεί εν μέρει και θα υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.