Δύσκολη βραδιά στην Τούμπα, η πρόκριση στην Λεωφόρο

Γιώργος Καστάνης15 Φεβρουαρίου 2024

Ναι είναι αλήθεια πως όλα πήγαν στραβά για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Και το τελικό αποτέλεσμα δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους πράσινους, όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι. Δεν έχει πει πρακτικά ο ΠΑΟΚ την τελευταία του κουβέντα. Μία σύντομα διαπίστωση είναι πως ο Δικέφαλος δεν θύμισε την ομάδα που είχε προκαλέσει θετικά σχόλια το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Ακόμη και με την διαφοροποίηση που έκανε στην σύνθεση ο Λουτσέσκου, εμπιστευόμενος παίκτες που είχαν δώσει πολλά στην ομάδα από την έναρξη της σεζόν, το πλάνο δεν βγήκε. Όμως εάν προχωρήσει σε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις που θα αλλάξουν την ισορροπία, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει αυξημένες ελπίδες. Η πιο σημαντική, κατά την προσωπική μου άποψη. Να παίξει και πάλι ο Ντεσπόντοφ στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, εκεί όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τους δύο προηγούμενους μήνες, με γκολ, ασίστ και είχε αποδειχθεί ένας από τους πλέον κομβικούς της ομάδας. 

Χθες στην αριστερή πλευρά, ο Βούλγαρος…. εξαφανίστηκε. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον παραγωγικό και ουσιαστικό Ντεσπόντοφ. Θα μου πείτε και ο Αντρίγια που θα παίξει; Νομίζω ότι μπορεί και αριστερά, από την στιγμή που ο Ντεσπόντοφ είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ακόμη: Από την αριστερή πτέρυγα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος, εκεί όπου ο Ράφα φάνηκε πως δεν είχε την φρεσκάδα να ανταποκριθεί και επιθετικά. 

Γενικά: Όλη η ομάδα υστέρησε σε απόδοση. Ακόμη και από την μεσαία γραμμή δεν βγήκαν φάσεις. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, απλά ήταν πιο συγκροτημένος σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης. Και κατάφερε να βάλει το μοναδικό γκολ, σε μία ολιγωρία της άμυνας. Η πρόκριση θα κριθεί στην Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να περάσει στον τελικό. Το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. 

Αρκεί, όμως να αξιοποιηθούν οι παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στις σωστές θέσεις. Κάτι επιπροσθέτως: Ο Ολλανδός διαιτητής, τιμώρησε σωστά τον Μπακασέτα με κόκκινη κάρτα όπως και τον Τάϊσον. Εάν ήταν Έλληνας διαιτητής στην θέση του, αμφιβάλλουμε εάν θα απέβαλε τον αρχηγό της εθνικής και παίκτη του Παναθηναϊκού. Προσωπική άποψη καταθέτω. 

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί. Αρκεί να δούμε και πάλι τον καλό ΠΑΟΚ. Τον ανταγωνιστικό. Τον παραγωγικό. Όλα τα υπόλοιπα, εντός αγωνιστικού χώρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.