Δύσκολη η απόφαση για αντικατάσταση του Χαραλαμπίδη στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης03 Φεβρουαρίου 2020

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να αποτιμηθεί η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να μην αντιδράσει αυτόματα μετά την υποβολή παραίτησης του Κώστα Χαραλαμπίδη. Στο “παλατάκι” δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι θα πρέπει η ομάδα να προχωρήσει σε μία ακόμη αλλαγή. Ίσως γιατί δεν είναι εύκολη υπόθεση η επιλογή ενός προπονητή σε αυτήν την περίοδο και με αυτές τις συνθήκες.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης χθες από τη μία πλευρά έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης ρίχνοντας της το μπαλάκι της τελικής απόφασης αλλά από την άλλη πλευρά η φράση “δεν έχω να δώσω κάτι περισσότερο” εύλογα προκαλεί απορία σχετικά με το πως θα μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια, αν δεν γίνει αποδεκτή η παραίτηση του.

Η απουσία άμεσης αντίδρασης -αν και είναι προφανές ότι σήμερα η διοίκηση θα πάρει θέση αφού συν τις άλλοις υπάρχει αύριο το παιχνίδι με τη Βόννη- δείχνει ότι πέραν του ότι δεν υπήρχε διάθεση για μία εν θερμώ απόφαση, δεν είναι και μία εύκολη διαδικασία. Η ΚΑΕ μέσω ανθρώπου του Ιβάν Σαββίδη έκανε προσπάθεια για συμφωνία με Πεδουλάκη ή Ζούρο μετά το “διαζύγιο” με τον Κώστα Φλεβαράκη όμως εκείνοι απέρριψαν τις προτάσεις που τους έγιναν. Είναι δυνατόν να δεχτεί σε αυτή τη φάση να αναλάβει τον ΠΑΟΚ κάποιος προπονητής εγνωσμένης αξίας ή μήπως είναι μονόδρομος η επιλογή κάποιου από αυτούς που χαρακτηρίζονται “αναλώσιμοι” και περιφέρονται από ομάδα σε ομάδα;

Επιπρόσθετα, ξέχωρα από την ευθύνη που έχει σαφέστατα και ο ίδιος ο Χαραλαμπίδης, είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αν όχι απίθανη, η ουσιαστική αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας σε κομμάτια του παιχνιδιού όπως η δημιουργία στην επίθεση και η προσωπική άμυνα, με τους υπάρχοντες παίκτες. Γι' αυτό και δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανη μία απόφαση με την οποία δεν θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση του 44χρονου προπονητή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.