Δυο μήνες χωρίς πρωταθλήματα στον Έβρο

Metrosport Team20 Μαρτίου 2020

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Από τις 23 Φεβρουαρίου έχει να διεξαχθεί αγώνας πρωταθλήματος στον Έβρο. Μετά την «αργία» της Αποκριάς, μεσολάβησαν τα γεγονότα στα σύνορα με την Τουρκία και η επιδημία του κορωνοϊού, ώστε να παραλύσουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες.

Η πρώτη αναβολή ήρθε με ανακοίνωση της ΕΠΣ Έβρου την Τρίτη 3 Μαρτίου: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπ’ όψιν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα σύνορα του Νομού μας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα (ποδοσφαιριστές – παράγοντες – διαιτητές), αποφάσισε την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου 2020 όλων των κατηγοριών πρωταθλημάτων της αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους όσους νυχθημερόν μοχθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας». Ήταν η πρώτη ΕΠΣ που διέκοψε τα πρωταθλήματά της, πανελλαδικά, όχι όμως για την μετάδοση του ιού που ήταν ακόμη στην αρχή. Το ίδιο έγινε και την επόμενη εβδομάδα λόγω τον επεισοδίων που είχαμε. Αμέσως μετά ήρθε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του ιού.

Αραμπατζής: «Ένα παιχνίδι πάνω από το ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής των μεικτών ομάδων του Έβρου, Γιώργος Αραμπατζής, στις 6 Μαρτίου και με ευκαιρία το παιχνίδι Μακεδονία- Έβρος ανάρτησε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση τις σκέψεις του λόγω των συμβάντων στα σύνορα: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΒΡΟΣ……….. ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ παιδιών που όμως σε όλους έβγαλε έντονα συναισθήματα, πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Πέρα από την περηφάνια για την παρουσία μας, νιώθουμε περηφάνια και για την καταγωγή μας. Στείλαμε το μήνυμα μας παντού πως για όλα αυτά τα παιδιά, σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, δεν θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ να ξεκαρφιτσώσει αυτή την ”πινέζα” από τον χάρτη. Και πραγματικά εισπράττοντας αυτές τις 2 μέρες, όλη αυτή τη δύναμη που έχει ο Έλληνας όταν συσπειρώνεται μπροστά σε μια απειλή, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ”πινέζα” να πέσει».

Ζαγοράκης: «Η σκέψη μας σε όσους σηκώνουν το βάρος»

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ο Θόδωρος Ζαγοράκης βρέθηκε στο φυλάκιο Καστανέων μαζί με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες είναι στους άντρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και της ελληνικής αστυνομίας, καθώς και στους πολίτες του Έβρου και των νησιών μας που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς διχόνοια, χωρίς κόντρες, συντονισμένοι, μια ομάδα, μια γροθιά ενάντια σε κάθε απειλή»!

Η νέα αναβολή

Στις 11 Μαρτίου και καθώς η κατάσταση δεν ηρεμεί, αφού συνεχίζονται τα επεισόδια, η ΕΠΣ παίρνει την απόφαση να αναστείλει μέχρι νεοτέρας όλα τα πρωταθλήματα του νομού. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου αφού επανεκτίμησε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα σύνορα του Νομού μας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα (ποδοσφαιριστές – παράγοντες – διαιτητές), αποφάσισε την αναστολή των αγώνων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών της αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους όσους νυχθημερόν μοχθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας».

Ο ιός

Την ίδια στιγμή ο ΠΣΑΠ ζητάει την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων λόγω του ιού, κάτι που κάνουν πραγματικότητα όλες οι Ενώσεις: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία την παγκόσμια έξαρση του κορωναϊού, που εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο Π.Σ.Α.Π. με γνώμονα τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και πάντα με υπευθυνότητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ζητά την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας».

*Η οριστική αναβολή έρχεται τελικά μέσα από την υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο. Όπως όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, το πρωτάθλημα σταμάτησε, στον Έβρο απέμεναν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του.

ΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ

«Απολύμανση και… κατενάτσιο»

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στα αποδυτήρια και στον χώρο του γυμναστηρίου στο γήπεδο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, ως ένα από τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19. 

Μάλιστα, στην ενημέρωση της η ομάδα έδωσε το μήνυμα ότι παίζουμε «catenaccio» και κλείνουμε την πόρτα στον ιό. Η ανάρτηση της ομάδας: «Στα μέτρα πρόληψης έναντι του covid-19 είναι και η απολύμανση! Δευτέρα 16 Μαρτίου έγινε στον χώρο των αποδυτηρίων και Τρίτη 17 Μαρτίου έγινε στον χώρο του γυμναστηρίου! Παίζουμε κατενάτσιο (catenaccio) και αμπαρώνουμε την πόρτα στον covid-19!». Υπενθυμίζεται ότι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πρωτοπορεί στη βαθμολογία της Α΄ κατηγορίας Θράκης, με 18 βαθμούς. Πριν τη διακοπή λόγω επιδημίας, είχε διεξαχθεί μόλις η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, δηλαδή στους αγώνες κατάταξης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.