Δύο χρόνια μετά… Προετοιμασία!

Αρις Νικολάκης01 Ιουλίου 2021

Φυσικά, οι μεταγραφικές μονάδες είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» για κάθε ομάδα. Δε χωρά κουβέντα περί τούτου. Αν και μόνο με μεταγραφικές μονάδες… Δεν φτιάχνεται ομάδα. Και περί τούτου δε χωρά κουβέντα.

Από το «άλφα» μέχρι το «ωμέγα» όμως, υπάρχουν κι άλλα γράμματα. Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν φτιάχνεται… Δεν ενισχύεται μόνο μεταγραφικά. Φτιάχνεται… Ενισχύεται ο ΠΑΟΚ κι από αξιοποίηση μονάδων παραγωγής των τμημάτων υποδομής κι από αξιοποίηση διαθέσιμων στο ρόστερ μονάδων. Τι σημαίνουν αυτά; Σημαίνουν πως (και) στον ΠΑΟΚ δεν είναι – κατά κανόνα – πανάκεια οι μεταγραφικές μονάδες. Εξαίρεση του ίσως, η εποχή με την απόλυτη ευστοχία στις μεταγραφές… Πάμπλο Γκαρσία, Πάμπλο Κοντρέρας, Βλάνταν Ίβιτς, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν. Δεν αναφέρουμε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο «κάπτεν» του μετέπειτα Πρωταθλητή και Κυπελλούχου δεν είχε έρθει τότε με… δάφνες. Αν και μετά ο Αντελίνο Βιείρίνια κατέστη ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος του ΠΑΟΚ των τίτλων. Κι είναι πλέον, ο περισσότερο δαφνοστεφανωμένος εκλαμπρότατος αστέρας του «γαλαξία» του ΠΑΟΚ!

Τέλος πάντων…

Σημασία έχει πως ομάδα δεν φτιάχνεται μόνο με μεταγραφές. Και θα είναι μέγα λάθος εάν κι εφ’ όσον οποιοιδήποτε παροικούντες την Τούμπα θεωρούν πως φτιάχνεται. Και βέβαια, χρειάζεται μεταγραφικές μονάδες για ενίσχυση ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται όμως, συνάμα κι αξιοποίηση διαθέσιμων μονάδων είτε αυτές συμμετείχαν απόλυτα ενεργά στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, είτε δε συμμετείχαν. Δε συμμετείχαν επειδή ήταν ανέτοιμοι κι εκτός φόρμας (Καγκάβα κα). Και δε συμμετείχαν επειδή είχαν δοθεί δανεικοί (Μπίσεσβαρ κα).

Δίχως τούτο να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μπορεί να στηριχθεί μόνον στην αξιοποίηση διαθέσιμων μονάδων (Καγκάβα, Μπέιοσαβρ κα). Μπορεί πάντως, αυτές οι μονάδες αξιοποιούμενες να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ!

Με λίγα λόγια; Θέλει στην προετοιμασία δουλειά ο ΠΑΟΚ. Πολλή δουλειά θέλει. Και τέτοια δουλειά η οποία δεν έγινε στην προετοιμασία των δυο τελευταίων χρόνων. Τούτο δε, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Μετά από δυο χρόνια, λοιπόν… Προετοιμασία! Για να δούμε, τι θα δούμε.

ΥΓ 1 : Αναρωτιόμασταν προχθές, «σε ποια Ελλάδα ζούμε»! Και με θλίψη μετρήσαμε πόσο μακριά είναι αυτή η Ελλάδα από εκείνη, την οποία οραματιζόταν ο μακαριστός Χριστόδουλος.

ΥΓ 2 : Είχε πει τότε ο εθνικός Ποιμενάρχης μας: «Θέλουμε τον ιερέα ο οποίος αναλώνεται στη διακονία.. Τρέχει για τους ενορίτες του πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο για τα παιδιά του… Γίνεται ο ίδιος κεράκι αναμμένο στην εκκλησιά, να φωτίζει ακόμη κι όταν φύγουν οι πιστοί για τα σπίτια τους»! Και βλέπετε τι γίνεται τώρα…

ΥΓ 3: Δίχως ό,τι γίνεται τώρα – ως εξαίρεση του κανόνα του μακαριστού Χριστόδουλου – να αμαυρώνει συλλήβδην τον κλήρο του τόπου μας. Έτσι;

ΥΓ 4: Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε πως το Δίκαιο της Εκκλησίας της Ελλάδας το 2021 ορίζεται με νόμο του 1932; Ήτοι επί Ελευθερίου Βενιζέλου;

ΥΓ 5: Τελικά ζούμε στην Ελλάδα, στην οποία – κατά πως διαβάζουμε στο metrosport.gr - βουτώντας οι δύτες στον Θερμαϊκό βγάζουν… Από πατίνια, σίδερα, παπούτσια, μέχρι και ρόδες αυτοκινήτων!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.