Δυνατά φαβορί Ιταλοί και Γάλλοι

Θανάσης Κυλώνης26 Ιουνίου 2021

Μετά από μια άκρως χορταστική φάση ομίλων, τα νοκ άουτ παιχνίδια του EURO ξεκινάνε σήμερα, με το ενδιαφέρον – ποδοσφαιρικό και στοιχηματικό – να χτυπάει… κόκκινο, σαν τον υδράργυρο.

Εκκίνηση στη φάση των «16» με το Ουαλία-Δανία. Οι Δανοί άρεσαν περισσότερο με τις εμφανίσεις τους, κακά τα ψέματα κέρδισαν και περισσότερες συμπάθειες σε όλο τον κόσμο με την περιπέτεια του Ερικσεν, αλλά οι Ουαλοί είναι σκληρά καρύδια και έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη σαν τον Μπέιλ, που στην καλή του βραδιά μπορεί μόνος του να αλλάξει τις ισορροπίες. Εξαιρετικοί αμυντικά (3/3 under στον όμιλο), πρώτο σημείο κατ’ εμέ το Χ, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στις 10 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Πολύ πάει…

Στο Ιταλία-Αυστρία, έχουμε ένα ξεκάθαρο φαβορί και ο άσος του 1.50 είναι λογικός, με βάση τα όσα βλέπουμε από την ομάδα του Μαντσίνι εδώ και 2,5 χρόνια. Ελκυστικό ποδόσφαιρο, έφτασε αισίως τις 11 σερί νίκες χωρίς να παραβιαστεί η εστία της, πετυχαίνοντας σχεδόν πάντα τουλάχιστον 2 γκολ! Η Αυστρία στο μοναδικό παιχνίδι ανάλογης δυσκολίας που έπαιξε στον όμιλό της, με την Ολλανδία, έχασε εύκολα σχετικά 2-0. Πολύ πιθανό να δούμε και σήμερα το ίδιο σκορ, επιλογή το 1 & over 1,5 στο 1.85.

Φαβορί και η Ολλανδία την Κυριακή με την Τσεχία, όχι όμως για 1.65. Ναι μεν έκανε το απόλυτο στον όμιλο παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και σκοράροντας 8 γκολ, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ωστόσο στην άμυνα έχει χτυπητά κενά ελλείψει Φαν Ντάικ. Ακόμα και από τους Σκοπιανούς δέχθηκε πολλές φάσεις, 2 γκολ που ακυρώθηκαν οριακά για οφσάιντ, ενώ σώθηκε κι απ’ το δοκάρι. Οι Τσέχοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ο Σικ μετρά ήδη 3 γκολ, όσα και ο Βαϊνάλντουμ, θα ρισκάρω στο 3.75 του 1 & g/g.

Μεγάλο ματς το Βέλγιο-Πορτογαλία, όλα πιθανά. Οι Βέλγοι έκαναν κι αυτοί το 3/3 στον όμιλο, όμως στα μεγάλα «ραντεβού» συνήθως μπλοκάρουν. Και με αντίπαλο την κάτοχο του τροπαίου Πορτογαλία, μάλλον υπερβολικός είναι ο φαβοριτισμός τους. Περιμένω παιχνίδι με αρκετά γκολ, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε, Αζάρ από τη μία, Κριστιάνο και σία από την άλλη, αλλά και δυο άμυνες που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Νο1 επιλογή το g/g στο 1.85, καλό και το over στο 2.15.

Στο Κροατία-Ισπανία, πλασματικό το 1.60 στο διπλό, οι μπουκ μάλλον επηρεάστηκαν από το 5-0 επί της Σλοβακίας, όμως οι Σλοβάκοι δεν είναι… Κροάτες. Ο Μόντριτς «ξύπνησε» την κατάλληλη στιγμή, ο Πέρισιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, οι Ισπανοί είναι πολύ φλύαροι και αν σπαταλήσουν και πάλι τόσες ευκαιρίες θα το πληρώσουν. Υπερβολικό το 6.50 στον άσο, δεν υπάρχει πλέον και ο παράγοντας έδρα για τους Ισπανούς αφού παίζουν στην Κοπεγχάγη, κρατάω το g/g στο 2.15.

Η Γαλλία μπορεί να μην έπεισε με τις εμφανίσεις της μέχρι τώρα, ωστόσο η ποιότητα του ρόστερ της εγγυάται ότι κάποια στιγμή θα πάρει μπρος. Ο Εμπαπέ είναι ορεξάτος αλλά του λείπει η ουσία μέχρι τώρα, ο Μπενζεμά ανέβηκε ψυχολογικά με τα 2 γκολ κόντρα στους Πορτογάλους, ενώ υπάρχουν και οι Γκριζμάν, Πογκμπά, Καντέ λίγο πιο πίσω, συνθέτοντας μια μεσοεπιθετική γραμμή τοπ επιπέδου. Η Ελβετία βρίσκεται τουλάχιστον ένα σκαλί πιο κάτω, όπως φάνηκε και στο 3-0 από την Ιταλία στον όμιλο. Κρατάω κι εδώ τον άσο μαζί με over 1,5 στο 1.90, καιρός να κάνει σεφτέ στο σκοράρισμα και ο Εμπαπέ.

Από τα παιχνίδια της Τρίτης, το μόνο που κρατάω σε πρώτη φάση είναι το Χ στο Αγγλία-Γερμανία. Πιο ισορροπημένο από ποτέ, οι Αγγλοι έχουν την έδρα, οι Γερμανοί το know how, πολύ πιθανόν να δούμε παράταση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6

ΟΥΑΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ Χ

ΙΤΑΛΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ 1 & Over 1,5

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/6

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ 1 & G/G

ΒΕΛΓΙΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ G/G

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/6

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ G/G

ΓΑΛΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 1 & Over 1,5

ΤΡΙΤΗ 29/6

ΑΓΓΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.