Δραστικές παρεμβάσεις με διορθωτικές κινήσεις

Δημήτρης Μπούζας21 Μαρτίου 2020

Θεωρώντας δεδομένη και πάγια την απόφαση του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου να διατηρήσει τους περσινούς νταμπλούχους στη λίστα των ομάδων που σε μόνιμη βάση θα διεκδικήσουν υψηλές διακρίσεις, δεν μας αιφνιδίασαν οι πρόσφατες κινήσεις του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Αναφερόμαστε σε παρεμβάσεις που δεν προαναγγέλθηκαν και οι οποίες αποτελούν αναμφίβολα και τον προπομπό άλλων που θα ακολουθήσουν. 

Ερμηνεύοντας αυτές τις δύο πρώτες, πολύ εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Ιβάν στοχεύει πρωτίστως στην ενίσχυση της ομάδας του και στη θωράκιση της. Αναμφίβολα και αποδεδειγμένα ο ΠΑΟΚ έχει πλέον απέναντι του οργανωμένους και αδίστακτους εχθρούς οι οποίοι στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε και που δεν ολοκληρώθηκε ακόμη (άγνωστο και αν θα ολοκληρωθεί) πέτυχαν αλλεπάλληλα πλήγματα, αποστερώντας του με ανέντιμες μεθόδους και με την σύμπραξη επίορκων θεσμικών, την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσα σε ομαλές συνθήκες την επανάληψη του περσινού του άθλου. Κάτι βέβαια στο οποίο «βοήθησαν» και λάθη δικά του. Με αρκετές λοιπόν και σοβαρές εμπειρίες πλέον ο Ιβάν, αξιολογώντας τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του παρελθόντος, σπεύδει να «στοκάρει» τα όποια κενά διαπίστωσε και τις αδυναμίες που στοίχισαν κι επιβάλλεται να μην επαναληφθούν. 

Λέγεται ότι στην ατζέντα των διορθωτικών κινήσεων υπάρχουν και άλλες αλλαγές τις οποίες ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος τις θεωρεί αναγκαίες. Ξεκίνησε ωστόσο με την ενίσχυση της επικοινωνιακής εκπροσώπησης, διαπιστώνοντας ότι σε αυτόν τον τομέα οι μαφιόζοι του αθλητικού παρακράτους έκαναν πάρτι. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει ευθύνη της μέχρι τώρα εκπροσώπησης.

 Πιθανότατα σε αυτό το σημείο να υπήρχε μια λάθος εκτίμηση των καταστάσεων και μια λαθεμένη γενική απόφαση να αντιπαρέρχονται με ανεξήγητη σιωπή την διαρκή κατασυκοφάντηση. Τακτική που αποδείχθηκε αφελής αλλά και δραματικά αναποτελεσματική. Επέστρεψε λοιπόν ο Κυριάκος Κυριάκου και η επικοινωνιακή ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά. Από εδώ και πέρα λοιπόν είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν αυτοκαταστροφικές σιωπές και αφελείς παραλείψεις. Μετά το επικοινωνιακό ο μεγαλομέτοχος προχώρησε και στο αγωνιστικό κομμάτι, επιστρατεύοντας το Ζήση Βρύζα. 

Μια κίνηση που προσωπικά την θεωρώ προσπάθεια απαγκίστρωσης του Ιβάν, ο οποίος απογοητευμένος από τους περισσότερους διεθνείς συμβουλάτορες και τεχνικούς του διευθυντές, μερικοί από τους οποίους θησαύρισαν από την γενναιοδωρία του και την καλοπιστία του, επιχειρεί να απομακρυνθεί από τον κύκλο τους. Μια απομάκρυνση που δεν θα την χαρακτήριζα και τόσο διακριτική αλλά την δικαιολογώ σε απόλυτο βαθμό. Είναι γνωστό το μεγάλο φαγοπότι των μανατζαρέων αλλά και κάποιων αποτυχημένων, στους οποίους ο Ιβαν εμπιστεύτηκε την ομάδα του και το πορτοφόλι του.

 Το ποιος θα είναι ο ρόλος του Ζήση Βρύζα είναι θέμα αποκλειστικά δικό του. Υπάρχει σκέψη και για άλλες αλλαγές και προσθήκες που θα ακολουθήσουν. Ο βασικός στόχος του Ιβάν είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα που θα του δώσουν την ευκαιρία να ενισχύσει τη δυναμική της οικογένειας και την αυτοπροστασία της ομάδας. Όπως επίσης και να περιορίσει στο ελάχιστο την επιρροή από τους ξενόφερτους με τα πιράνχας που τον έχουν κατασπαράξει οικονομικά. Εν αναμονή λοιπόν των νέων διορθωτικών κινήσεων, θεωρούμε υπαρκτό το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιες αλλαγές που θα αποσκοπούν και στην ενισχυμένη στελέχωση της ΠΑΕ.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.