Δουβίκας: «Διψήφιος» για τέταρτη σερί σεζόν και το «γούρι» της Θέλτα

Κωστής Παναγιώτου21 Απριλίου 2024

Η Θέλτα πήρε βαθμολογική "ανάσα" κόντρα στη Λας Πάλμας, επικρατώντας με 4-1, ενώ ο άνθρωπος που έβαλα φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση, ήταν ο Τάσος Δουβίκας, οποίος ήρθε από τον πάγκο.

Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό, με το σκορ να βρίσκεται στο "εύθραυστο" 2-1, και τέσσερα λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1 (71'). Μερικά λεπτά αργότερα από σκόρερ έγινε δημιουργός, με τον Ιάγκο Άσπας να διαμορφώνει το τελικό 4-1. Οι "κέλτες" με αυτή τη νίκη πήραν απόσταση έξι βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. 

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ

Ο Δουβίκας τη φετινή σεζόν μετράει 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει 11 τέρματα. Το εντυπωσιακό με τον 24χρονο επιθετικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ στην πρώτη του σεζόν στη Θέλτα, αλλά ότι για τέταρτη διαδοχική σεζόν πετυχαίνει 10+ γκολ.

Τη σεζόν 2020/21 ο Έλληνας φορ αγωνιζόταν στη χώρα μας και στον ΝΠΣ Βόλο, ουσιαστικά στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην Super League, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με την ομάδα της Μαγνησίας ο Δουβίκας σημείωσε 14 τέρματα σε 34 αγώνες. Το καλοκαίρι του 2021 η Ουτρέχτη βγάζει από τα ταμεία της 1.2 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας δικό της τον Έλληνα επιθετικό. Την πρώτη σεζόν στην Ολλανδία (2021/22) αγωνίστηκε σε 37 αναμετρήσεις, μετρώντας 10 γκολ.

Την αγωνιστική χρονιά 2022/23 πραγματοποιεί την κορυφαία και πιο παραγωγική σεζόν του. Σε 32 αγώνες στην Eredivisie πετυχαίνει 19 γκολ, με αποτέλεσμα να γίνει ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να είναι το κορυφαίο "κανόνι" στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας. Πρώτος το είχε πετύχει ο Νίκος Μαχλάς τη σεζόν 1997/98. με 34 γκολ, και τη σεζόν 2020/21 ο Γιώργος Γιακουμάκης με 26 τέρματα.

Η παράδοση που χτίζει με τη Θέλτα

Η εντυπωσιακή σεζόν με την Ουτρέχτη προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, με τη Θέλτα να αποσπά εν τέλει την υπογραφή του, ενώ το κόστος της μεταγραφής του υπολογίζεται στα 12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Το γκολ που σημείωσε ο Τάσος Δουβίκας κόντρα στη Λας Πάλμας ήταν το 5ο στο πρωτάθλημα, αλλά και το τέταρτο συνεχόμενο που σημειώνει, σε αγώνα που έχει αγωνιστεί ως βασικός, αποτελώντας το "γούρι" της Θέλτα, καθώς πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, σε παιχνίδι που ο Έλληνας επιθετικός βρίσκει δίχτυα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.