Δώρο Πάσχα: Πώς υπολογίζεται – Ποιοι θα το λάβουν μειωμένο το 2021

Metrosport Team17 Μαρτίου 2021

Αλλαγές αναμένονται στο φετινό Δώρο Πάσχα για χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς πολλοί θα δουν μείωση στο δώρο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των εργαζόμενων των επιχειρήσεων που έκλεισαν έπειτα από κρατική εντολή αλλά και αυτών που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους λόγω lockdown.
Το Δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί για χιλιάδες εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021 και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί ή το ποσό αναστολής. Όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής που έχει μπει ο εργαζόμενος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες από το Δώρο Πάσχα 2021.

Ποιοι θα λάβουν κανονικά το Δώρο Πάσχα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω κορωνοϊού αναμένεται να λάβουν το Δώρο Πάσχα 2021 κανονικά. Όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Πηγή: newmoney.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.