Δολοφονία Άλκη - ΠΣΑΤ: Τρίλεπτη στάση στην έναρξη των αγώνων προς τιμή του 19χρονου

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) θα διοργανώσει διαδικτυακή ημερίδα για την οπαδική βία, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Δευτέρα (7/2) από τις 11:00 έως τις 13:00.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προχωρά σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, με στόχο να αγωνιστούμε κατά της οπαδικής βίας, την οποία δεν «γεννά» ο αθλητισμός και της οποίας μάλιστα είναι θύμα.

Μία σημαντική δράση του ΠΣΑΤ αποτελεί η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνουμε τη Δευτέρα (7/2, 11:00 έως 13:00) με τίτλο «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» και την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε live μέσα από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouTube και από τη σελίδα του ΠΣΑΤ στο Facebook.

Η οπαδική βία, της οποίας θύματα έχουμε υπάρξει και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ανάμεσα στους διευθυντές των αθλητικών τμημάτων των ΜΜΕ, για δράσεις του κλάδου μας που θα συμβάλλουν στην καταπολέμησή της».

Ενώ αναφέρει: 

«Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, μας έχει συγκλονίσει όλους. Η διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ξεκίνησε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για να μην ξαναβρεθούμε ποτέ μπροστά σε τέτοια τραγικά συμβάντα, στην… απώλεια μιας ζωής.

Σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΕΣΥ, ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του σε ολιγόλεπτη στάση κατά την έναρξη των αγώνων της 22ης αγωνιστικής της Super League (5-7 Φεβρουαρίου). Για συμβολικούς λόγους, οι αθλητικοί συντάκτες κλείνουμε τα μικρόφωνά μας ή κατεβάζουμε την «πένα» μας και σταματάμε το ρεπορτάζ μας για 2 έως 3 λεπτά στην έναρξη των ματς της Super League στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Η ολιγόλεπτη στάση μας από το ρεπορτάζ αφορά στις ζωντανές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων, καθώς και στα live/play by play των αγώνων από τις αθλητικές ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.