Δοκιμάζει ο Ζίβκοβιτς με μπαταρισμένο δάχτυλο

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Μετράει αντίστροφα πλέον ο ΠΑΟΚ και οι μέρες που διανύουμε είναι καθοριστικές για τα “όπλα” που θα έχει τελικά στην διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να σχεδιάσει το πλάνο του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Για τον Ρουμάνο τεχνικό υπάρχουν ερωτηματικά που οι απαντήσεις ίσως δοθούν και την τελευταία στιγμή και θα καθορίσουν και την τελική μορφή της ενδεκάδας.

Με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονταν και χθες και εν αναμονή των τελικών δοκιμών του Ρουμάνου κόουτς, ο Ράφα Σοάρες δείχνει να έχει προβάδισμα για την θέση του αριστερού μπακ. Το πείραμα Αντρίγια δεν πάει όπως θα το ήθελε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που δεν φαίνεται να προκρίνει και μία λύση παρουσίας στόπερ (Νάσμπεργκ) στο αριστερό άκρο της άμυνας. Επομένως, οι δύο μόνες εναλλακτικές θα ήταν είτε να έπαιζε ο Σάστρε στ’ αριστερά, κάτι που αυτόματα θα οδηγούσε τον Νάρεϊ σε ρόλο δεξιού μπακ (κάτι που συνιστά τεράστιο ρίσκο να απενεργοποιηθεί το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο), είτε να επιστρέψει στη ενδεκάδα ο Πορτογάλος κάτι που αυτή την στιγμή δείχνει να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Με μπαταρισμένο δάχτυλο ο Αντρίγια

Η πιο σημαντική, όμως, παράμετρος για τον καθορισμό της ενδεκάδας είναι το αν τελικά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς καταφέρει να δηλώσει παρών. Χθες, ο Σέρβος άσος έκανε θεραπεία, ωστόσο, από σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να δοκιμάσει να προπονηθεί με μπαταρισμένο το δάχτυλο (δεν χρειάζεται νάρθηκας), στο οποίο έσπασε το νύχι του. Από την αντοχή στον πόνο θα κριθεί το αν τελικά ο Λουτσέσκου τον συμπεριλάβει στην ενδεκάδα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο προβληματισμός του Λουτσέσκου θα μεταφερθεί στους μέσους και το αν πρέπει ο Σβαμπ να σπάσει την τριάδα των Ντάντας, Κούρτιτς, Ντόουγκλας.

Σε θέση ετοιμότητας ο Κωνσταντέλιας

Αν, όμως, δεν καταφέρει ο Αντρίγια να είναι λειτουργικός στο γήπεδο λόγω αφόρητου πόνου, τότε πιθανόν θα ανοίξει ο δρόμος για την παρουσία του Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα. Ο Βολιώτης μπακ με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που βγάζει στα τελευταία ματς όταν μπαίνει αλλαγή, αλλά και την μεγαλύτερη ωριμότητα που δείχνει και τον κάνει πιο ουσιαστικό, δείχνει να αρχίζει να πείθει τον προπονητή του ότι έχει έρθει η ώρα να τον εμπιστευτεί.

“Ανέβηκε” στις προπονήσεις ο Σελιμάι

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ταυτόχρονη απουσία των Λύρατζη και Τσαούση, οδήγησε στο να ανέβει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ο Ερμίς Σελιμάι. Ο18χρονος μπακ με καταγωγή από την Αθήνα είχε ενταχθεί στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ από τον Πανερυθραϊκό, πέρυσι ήταν στην Κ19 και φέτος στον ΠΑΟΚ Β. Ο ύψους 1.73μ. αριστερός μπακ συμμετέχει στις προπονήσεις (στην φωτογραφία από την σημερινή προπόνηση διακρίνεται σε μία προσπάθεια του Σβαμπ) και θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό σε δηλώσεις που είχε κάνει στη “M” μετά από φιλικό του ΠΑΟΚ Β με τον Μακεδονικό, είχε δηλώσει ότι πρότυπό του είναι ο Τσαούσης και θέλει να φτάσει στο επίπεδό του και τώρα ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα λόγω του τραυματισμού του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.