Διπλό... επένδυσης για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης10 Φεβρουαρίου 2021

Πολλαπλά είναι τα οφέλη από τη νίκη του Αρηστο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Εκτός ότι οι Θεσσαλονικείς επανήλθαν στη δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι αντέχουν στον πρωταθλητισμό, εμφάνισαν και ουκ ολίγα αγωνιστικά προτερήματα, στα οποία μπορούν να επενδύσουν άμεσα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο Αρης έπαιξε διαφορετικά απ' ό,τι τον είχαμε συνηθίσει στα περισσότερα φετινά ματς. Το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από πλήρη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και χωρίς να εμφανίζει τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Ο Ακης Μάντζιος άφησε στην άκρη κάποια πρόσωπα, τα οποία στήριξε και στηρίχθηκε σε αρκετά 90λεπτα, όπως για παράδειγμα οι Ματίγια και Μπεναλουάν. Αντ' αυτών, έβαλε Τζέγκο και Δεληζήση, παίρνοντας το μάξιμουμ και από τους δύος. Ο Αυστραλός κατάπιε ούτε λίγο-ούτε πολύ περί τα 12 χλμ, αποτελώντας απροσπέλαστο δίδυμο με τον Σάσα, ο οποίος βρίσκεται -σταθερά- σε ανοδική πορεία. Ο βραζιλιάνος απελευθερώθηκε περισσότερο, βοηθώντας τους μεσοεπιθετικούς και έπαιξε και για τον Μπερτόγλιο, ο οποίος δεν βρέθηκε στην καλύτερα δυνατή βραδιά.

Από την πλευρά του, ο “Δέλη” συνέχισε να δικαιώνει τον Μάντζιο, ο οποίος τον επέλεξε και κόντρα στην ΑΕΚ. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ, επισημάναμε την χρησιμότητα του κοζανίτη αμυντικού στην άμυνα, καθώς είναι ο παίκτης που διώχνει εύκολα την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, καθαρίζοντας πολλές φάσεις, όπως έκανε και απέναντι στον Δικέφαλο.

Παράλληλα, ο Μάντζιος πιστώνεται -στο συγκεκριμένο παιχνίδι- και την επιλογή του Μαντσίνι. Μπορεί ο Αργεντινός να μην απείλησε όντας στην κορυφή, αντί του Μάνου, ώστοσο ήταν απόλυτα συνεπής στο τακτικό πλάνο. Πίεσε πολύ, κινήθηκε σε διάφορους χώρους και έδωσε βοήθειες στους μπακ, όταν ο Αρης βρισκόταν σε φάση άμυνας. Στα θετικά, της εμφάνισης των “κιτρινόμαυρων” προστίθεται και η άνοδος του Γκάμα, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην ενδεκάδα, συνδυάζοντας την παρουσία του με πολύ καλό παιχνίδι, έχοντας συμπαραστάτη τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος ανεβαίνει -σταδιακά- και στην επίθεση.

Το πρέσινγκ του Αρη, η κυκλοφορία της μπάλας σε κλειστούς χώρους και η έξυπνη προσέγγιση με την παραχώρηση χώρου στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που η Ενωση κυνηγούσε στο σκορ, στο δεύτερο μισό είναι μερικά από τα στοιχεία, πάνω στα οποία μπορούν να “πατήσουν” ο Μάντζιος και οι παίκτες του από τακτικής άποψης, προκειμένου να συνεχίσουν να εκπλήσσουν την αθλητική κοινωνία της χώρας.

Το αυριανό ματς στο “Καραϊσκάκης” για το Κύπελλο θα είναι διαφορετικό, παρόλα αυτά ο Θεός του Πολέμου έχει την ικανότητα και το υλικό να διεκδικήσει το μάξιμουμ, για να ελπίζει σε πρόκριση στα ημιτελικά στις αρχές Μαρτίου και να συνεχίσει το... μαγικό του ταξίδι και στις δύο διοργανώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.