Διορθώστε λάθη. Πάρτε πρόκριση…

Αρις Νικολάκης25 Αυγούστου 2021

Δίχως μήτε κι ως αμυδρά υποψία σκέψης να υποτιμούμε την ανάγκη μεταγραφών του ΠΑΟΚ – και τη μη ικανοποίηση αυτής της ανάγκης μέχρι σήμερα - επιμένουμε στην ανάγκη πρόκρισης του στους Ομίλους του Conference League. Και τη θεωρούμε, όπως σχεδόν καθημερινά τονίζουμε, πρώτη προτεραιότητα του. Πιστεύουμε δε, πως και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (σε διοικητική και τεχνική ηγεσία) επικρατεί η ίδια θεωρία. Η πρόκριση είναι πρώτη προτεραιότητα.

Η διοικητική ηγεσία βέβαια – για να τα λέμε τα πάντα, όλα – ουδέν μπορεί, να πράξει περί τούτου. Δε χωρά παρέμβαση της σε αγωνιστικά θέματα τώρα. Χωρούσε πριν και θα χωρέσει μετά. Τώρα; Δε χωρά. Έτσι καλείται η τεχνική ηγεσία, να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην χρυσοφόρο πρόκριση. Επιτέλους, καθώς κι αυτή δεν είναι άμοιρη ευθυνών επειδή δεν έχειν ήδη οδηγηθεί σε αυτήν, την χρυσοφόρο πρόκριση.

Δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη του 1-1 με τη Ριέκα στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μερίδιο της. Είναι ηλίου φαεινότερο πως για το 1-1 του πρώτου αγώνα το μεγαλύτερο μερίδιο είναι των παικτών. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διόρθωσε τα δικά του λάθη στο 2-1 με τον Μποέμιαν με νέες επιλογές. Κι ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη πρόκριση. Για την δεύτερη οι ίδιοι παίκτες χάθηκαν για 45 λεπτά κι εμφανίστηκαν 45 λεπτά. Τι να έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Έχοντας κόντρα πέρα από τα λάθη τα δικά του ως τεχνική ηγεσία και τα λάθη της διοικητικής ηγεσίας στα μεταγραφικά, είχε και την γκαντεμιά. Έξω ο Νέλσον Ολιβέιρα, έξω κι ο Ροντρίγκο Σοάρες.

Ό,τι και να λέμε πάντως, δεν ζωντανεύουν οι νεκρές ελπίδες του αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Ζωντανές, ολοζώντανες – έμειναν έτσι επειδή τότε δεν κοιμόταν (ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ…) ο Θεός - είναι οι ελπίδες για τον αγώνα στη Ριέκα. Τι μπορεί να κάνει εκεί - με τους ίδιους παίκτες φυσικά - ο Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν έκανε εδώ;

Ιδού η απορία…

Τα λέγαμε και χθες. Μαθαίνουμε πως δουλεύει πολύ στην ατομική τακτική. Συζητά με κάθε παίκτη το ρόλο του. Θεωρούμε πως έχει αναλύσει σε κάθε παίκτη τα λάθη του στον πρώτο αγώνα. Αυτά τα λάθη να αποφύγουν οι παίκτες του και θα κάνουν τη ζωή τους στη Ριέκα ευκολότερη! Μαθαίνουμε επίσης, πως δουλεύει πολύ και στις φάσεις από στημένη μπάλα. Αν κι η λύτρωση – η ισοφάριση πριν κλείσει η πόρτα της ήττας – ήρθε από μια τέτοια φάση (έστω κι από αυτογκόλ…), εν τούτοις ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις φάσεις φαίνεται, σα να έχει χάσει, την δεινότητα αξιοποίησης τους.

Δεν υπάρχει… Δεν υπάρχει; Δεν υπήρξε χρόνος πολλών αλλαγών και σοβαρών βελτιώσεων από τον εντός έδρας στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ. Υποθέτοντας πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με την ανάλυση των λαθών σε καθένα παίκτη και πως οι παίκτες αντιλήφθηκαν τα κακώς κείμενα τους… Ο Κυπελλούχος θα εμφανίσει εκ του ασφαλούς το καλό του πρόσωπο. Υποθέτοντας, έτσι;

ΥΓ 1: Με σεβασμό και προς τους εμβολιασμένους και προς τους μη εμβολιασμένους αδυνατούμε (ειλικρινά…), να αντιληφθούμε το μένος των μη εμβολιασμένων κατά πάντων!

ΥΓ 2: Στο κάτω κάτω της γραφής είναι δικαίωμα του καθενός, η απόφαση να εμβολιαστεί η να μην εμβολιαστεί αλλά… Κάθε απόφαση έχει κόστος! Και που είστε; Ακόμη και ο δισταγμός μεταξύ εμβολιασμού η μη… Είναι μία απόφαση!

ΥΓ 3: Επί του παρόντος πάντως, γίνεται χαλασμός… Ασυδοσίας! Πάρτι κάνει ο Κορωνοϊός σε ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα όπου ευδοκιμούν παραθεριστές. Ημεδαποί κι αλλοδαποί. Έχει χαθεί κάθε μέτρο προστασίας. Πολιτεία ακούς;

ΥΓ 4: Και να το πούμε για άλλη μία, για πολλοστή φορά: Τζάμπα κόπο κάνει η Πολιτεία ανακοινώνοντας μέτρα εάν κι εφ’ όσον δεν ελέγχεται σοβαρά η εφαρμογή τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.