Γρηγόρης Δίμτσης: «Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2021

O Γρηγόρης Δίμτσης συνεχίζει απτόητος στα 44 του χρόνια να αγωνίζεται στα τοπικά της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια στο ρόστερ του Αξιού Ανατολικού ενώ στο παρελθόν έχει παίξει σε Καμπανιακό (16 χρόνια), Εθνικό Μαλγάρων (τρία χρόνια), Νικόπολη (ένα χρόνο) και Ελπίδες Χαλάστρας (τέσσερα χρόνια).

Ο Γρηγόρης Δίμτσης μίλησε στη «Μ» για το πως βιώνει την κατάσταση με το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς συμπληρώθηκαν τρεις μήνες χωρίς αγωνιστική δράση. Αναλυτικά τόνισε: «Είναι για το καλό όλων μας να προσέχουμε. Χωρίς υγεία δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σαν χώρα. Μπορεί να μας πειράζει αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους ειδικούς. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Οταν είσαι έξι μέρες την εβδομάδα στο γήπεδο, είναι δύσκολο να το κόψεις “μαχαίρι”. Νομίζω πρέπει να κάνουμε υπομονή και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επιστρέψουμε στο χώρο που αγαπάμε».

Ο πολύπειρος αμυντικός, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη προπονητική, αναφέρθηκε στο πως βιώνουν τα νέα παιδιά την απομάκρυνσή τους από τα γήπεδα, τονίζοντας: «Με την προπονητική ασχολούμαι από το 2009 και πρώτη φορά, ευτυχώς, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Για τα παιδιά νομίζω είναι πιο δύσκολο. Κλείνοντας ένα παιδί στο σπίτι, μακριά από ένα γήπεδο ή γυμναστήριο, βρίσκουν άλλες ασχολίες για να περάσουν τις «δύσκολες» αυτές ώρες. Φοβάμαι πως κάποια από αυτά όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα δεν θα συνεχίσουν ή θα το σκεφτούν να ξανά έρθουν στο γήπεδο. Εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε αθλητικό χώρο. Πρέπει η υπομονή να γίνει ένα με εμάς που θέλουμε ξανά τα παιδιά στο γήπεδο». Οσο για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει αγωνιστική δράση φέτος είπε: «Θα ήμουν ικανοποιημένος αν ξεκινούσαμε δειλά-δειλά με τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα και βλέπουμε. Μακάρι να ξαναβάλω σορτσάκι και να πατήσω στο χορτάρι. Εύχομαι γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα και υγεία σε όλο τον κόσμο»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.