Δημήτρης Μάνος: Τα λίγα λεπτά, η ευστοχία στις τελικές και η αναζήτηση του γκολ

Μάνος Χατζάκης05 Νοεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Μάνος είναι ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής του Αρη, όσον αφορά “τα σουτ στον στόχο”, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα. Η σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση είναι ότι έχει αγωνιστεί λίγο, ενώ μόλις την περασμένη Κυριακή κατάγραψε το πρώτο του 90λεπτο. Το metrosport.gr παραθέτει τη στατιστική του έλληνα φορ, η οποία είναι αξιοσημείωτη, αλλά περιλαμβάνει ισχυρές δόσεις ατυχίας.  

Ο φορ των “κιτρινόμαυρων” πήρε την ευκαιρία από τον Ακη Μάντζιο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αποτελώντας εκ -των βασικών εκφραστών στη γραμμή κρούσης. Ο Μάνος αναζήτησε επίμονα το γκολ, αλλά δεν το βρήκε, παρά το γεγονός ότι και τα τέσσερα σουτ, που επιχείρησε, βρήκαν στόχο (σ.σ: εστία), αλλά όχι δίχτυα.  

Ο Μάνος, ο οποίος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα, αν και έχει αγωνιστεί μόλις 171 λεπτά, είναι ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής της ενδεκάδας, ανεξαρτήτως της θέσης του. Αν εξαιρέσουμε τη “φουλ” συμμετοχή της περασμένης Κυριακής, στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, που πέρασε ως αλλαγή, κατέγραψε συνολικά 75' λεπτά, έχοντας συνολικά τέσσερα σουτ, επίσης όλα στον στόχο.  

Κόντρα στους Αρκάδες, ο Μάνος προσπάθησε να... ξεσπάσει, όμως, οι προσπάθειές του σταμάτησαν στον τερματοφύλακα του Αστέρα, Νίκο Παπαδόπουλο, βάζοντας προσωρινό στοπ στο "απωθημένο" του γκολ.  

Η εξήγηση της "εμμονής" να σκοράρει την περασμένη Κυριακή είναι ότι δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, από τη στιγμή που, λόγω συνθηκών, βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Η πίεση ήταν εν μέρει δημιουργική, αλλά φάνηκε ότι, σε ορισμένες φάσεις, τον κατέβαλε σημαντικά.  

Ο Λόπεθ και οι άλλοι  

Στη σχετική λίστα με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απειλούν τις αντίπαλες εστίες με... συνέπεια, εννοείται ότι δεν βρίσκεται μόνο ο Μάνος. Ο Αρης διαθέτει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι "δοκιμάζουν" τα πόδια τους, θέλοντας να γίνουν απειλητικοί για τους αντίπαλους κίπερ.  

Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Γκάμα (5/12) προσπάθειες στην εστία, ο Ματίγια (4/10) και ο Μαντσίνι 2/6. Και οι τρεις, όμως, έχουν πολλαπλάσια λεπτά συμμετοχής από τον Μάνο, άρα και περισσότερες ευκαιρίες να πετύχουν γκολ.  

Οσον αφορά τώρα τον Κριστιάν Λόπεθ, ο οποίος είναι η βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης, σε έξι ματς (συνολικά 374 λεπτά) έχει μόλις μία τελική προσπάθεια, η οποία κατέληξε γκολ κόντρα στη Λαμία. Ο ισπανός φορ, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό του, αν και έχει ξεκινήσει ως βασικός σε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.