Δημητρίου: «Το made in Greece 50% των οφειλών προς ποδοσφαιριστές αποτελεί προ τετραετίας έμπνευση της ΕΠΟ»

Metrosport Team27 Αυγούστου 2021

Ο διευθυντής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γ. Δημητρίου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Αιγάλεω, που ζήτησε την απομάκρυνσή του αλλά και του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, που στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής φέρεται να ζήτησε την απόλυσή του, απάντησε στην καταγγελία που έστειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου, Γ. Παναγόπουλος, ζητώντας του να ανακλέσει δημοσίως, άλλως θα τον μηνύσει.

Παράλληλα, ο Δημητρίου εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς την αντίθεση του για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ όσον αφορά τις οφειλές των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές.Η απάντηση του Δημητρίου έχει ως εξής:

«Κύριε Παναγόπουλε, Δεν συνηθίζω να απαντώ σε πονήματα αντίστοιχου επιπέδου και αξιοπιστίας, όμως λόγω των επιλεχθέντων παραληπτών αλλά και της προθυμίας για την δημοσίευσή του από συγκεκριμένα μέσα υποχρεούμαι να το κάνω. Παρότι συμμερίζομαι το δόγμα “μην αφήσεις την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία”, σας ενημερώνω για τα εξής: 1. Η διαδικασία αδειοδότησης ισχύει μόνο για τις ΠΑΕ της Super League 1 και Super League 2 και όσες προβιβαστούν από την Football League. Μάλιστα για το τελευταίο η σχετική διάταξη (Άρθρο 16, παρ 1γ) εισήχθη στην φετινή έκδοση του κανονισμού (2019), που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 18.12.2019 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ δυο μέρες αργότερα.

 Η δε διαδικασία για την Super League 2, άρα και την Football League, δεν έχει καν ξεκινήσει. Μέχρι λοιπόν τις 18.12.2019 δεν υφίστατο αδειοδότηση για την Football League άλλωστε η κατηγορία δημιουργήθηκε κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση. Παρά ταύτα, εσείς ζητούσατε την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ και την μη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα, διαδικασία η οποία προβλέπεται μόνο στην δική σας σφαίρα φαντασίας,2. Επιπροσθέτως, οι περίφημες καταγγελίες σας με ημερομηνία 05.09.2019 και 22.10.2019 αφ’ ενός αφορούσαν μόνο τον ποδοσφαιριστή KWAMEPELE FRIMPONG και την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ, αφ΄ετέρου εστάλησαν υπόψη του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης, δηλαδή σε ένα ανεξάρτητο όργανο στο οποίο δεν μετέχω, χωρίς δικαιοδοσία κατά την συγκεκριμένη περίοδο καθώς- επαναλαμβάνω- δεν υπήρχε σχετική κανονιστική προβλεψη. Στις 22.10.2019 υποβάλατε αίτηση αναβολής ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την ενεργοποίηση ποινών κατά της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ μέχρι να τοποθετηθεί η Διεύθυνση Αδειοδότησης για θέμα το οποίο δεν την αφορούσε και δεν προβλεπόταν κανονιστικά. 

Στις 25.11.2019 η αίτησή σας για αναβολή απορρίφθηκε ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο λόγω μη καταβολής του παραβόλου και των τελών λειτουργίας. Φαντάζομαι τα παραπάνω είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλείο της νομικής σας σκέψης.3. Στις 22.06.2011 o κ. Ranic εκπροσωπήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ από τον κ. Δημήτριο Μόκκα. Στις 29 Μαρτίου 2018 ενώπιον της Ε.Ε.Α από τους κ.κ Μόκκα και Ατλαμάζογλου ενώ σε πρόσφατη αναγγελία απαίτησης εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος η κα. Αικατερίνη Μόκκα, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, αναμένω να μου κοινοποιήσετε πρόσφατη, με γνήσιο υπογραφής και βέβαιης ημερομηνίας εξουσιοδότηση του κ. RANIC προς εσάς. Μέχρι τότε ουδεμία επικοινωνία μπορείτε να έχετε με εμένα για θέματα του κ. Ranic.4. 

Το made in Greece 50% αναφορικά με τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές αποτελεί προ τετραετίας έμπνευση της ΕΠΟ στον ΚΑΠ και όχι δική μου. Η έναρξη ισχύος αυτής καθυστέρησε σημαντικά προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία ΠΑΕ, χωρίς χρέη προηγούμενων χρήσεων, σε συγκεκριμένες ομάδες. Η δε διάταξη του Κανονισμού Αδειοδότησης αποτελεί υποχρεωτική εναρμόνιση με τον ΚΑΠ και τίποτα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, τον Ιούνιο του 2020 που θα εκδικαστούν οι υποθέσεις των ΠΑΕ της Football League, όσες προβιβαστούν στην Super League 2 θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους υπό το άρθρο 45.5. Δεν εκτελώ δικαστικές αποφάσεις, δεν επιβάλλω πειθαρχικές ποινές, δεν ερμηνεύω αναλογικά αποφάσεις, δεν υποχρεώνω πιστωτές να πληρώσουν και ουδέποτε συμμετείχα στην συγγραφή νόμων για “νεκρανάσταση ΠΑΕ με χρέη εκατομμυρίων” που αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας. Προτείνω να αναρωτηθείτε πως έχουν δικαίωμα μετεγγραφών οι ΠΑΕ που αναφέρετε, πως εκδίδουν δελτία και πως δεν έχουν αφαίρεση βαθμών από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Πάντως κανένα εκ των ανωτέρω δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Κλείνοντας, σας ενημερώνω ότι έχετε 24 ώρες να ανακαλέσετε δημοσίως όσα απολύτως ψευδή και δυσφημιστικά αναφέρετε στο έγγραφό σας για το πρόσωπό μου, ειδάλλως θα μηνύσω εσάς και τους εντολείς σας. Γιώργος Δημητρίου Διευθυντής Αδειοδότησης» 

Πηγή: https://soccerplus.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.