Δημητριάδης: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι δολοφόνος - Ντρέπομαι να κοιτάξω τους γονείς του Άλκη»

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σάββας Δημητριάδης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, μίλησε για κινήσεις που κάνει η Ένωση για την εκπαίδευση των νεαρών αθλητών κατά της βίας, ενώ σημείωσε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι δολοφόνος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Το κυριότερο είναι να αφήσουμε τις υποκριτικές κορώνες και να αφήσουμε την οικογένεια να πενθήσει χωρίς να ασελγούν κάποιοι σε αυτό. Συναντηθήκαμε με τον κ. Τζιτζικώστα και την Κυρία Πατουλίδου και αναλύσαμε ένα πρόγραμμα με ημερίδες που θα γίνονται το σαββατοκύριακο μαθαίνοντας τους τι θα πει αγάπη για το ποδόσφαιρο, τι είναι βία και τι οπαδισμός. Είναι μία δράση που είχαμε σχεδιάσει από καιρό, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα και ο κορωνοϊος. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάναμε αν συναντούσαμε αυτούς τους γονείς. Εγώ δεν θα μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια γιατί δεν έκανα ότι μπορούσα».

Για να προσθέσει: «Σημείο αναφοράς θα είναι το αθλητικό μουσείο με την Περιφέρεια να βάζει τα λεωφορεία για τη μετακίνηση τους στον χώρο. Θέλουμε τα παιδιά να μάθουν να σέβονται, να ξέρουν τι είναι η ζωή, να ξέρουν τι είναι αυτό που αγαπάνε να κάνουν. Όλα μας τα παιχνίδια μέχρι τέλους της περιόδου θα έχουν ενός λεπτού σιγή, οι μεικτές μας ομάδες θα αγωνιστούν με ειδικές φανέλες στα πρωταθλήματα. Θέλουμε να παρακινήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ρόλους. Οι σύνδεσμοι δεν  είναι για να χτυπάς κάποιον, ούτε για να έχεις ρόπαλα, υπάρχουν και καλά στοιχεία στους συνδέσμους και δεν πρέπει να αφήνουμε να μπαίνουν μέσα σε αυτούς στοιχεία όπως αυτά που είδαμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δολοφόνος, πρέπει να ξέρουν όλοι τι αντιπροσωπεύουν. Θα ήθελα να βγει κάποιος από την Πολιτική Διοίκηση να βγει και να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έγιναν, γιατί έπρεπε να προβλέψει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.