«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ειδοποιεί τους πολίτες για συνθήκες θερμικής δυσφορίας»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2021

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το σύστημα θερμικής δυσφορίας το οποίο προειδοποιεί τους πολίτες για έντονα φαινόμενα καύσωνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι κάτι πολύ καλό. Οτιδήποτε έχει σχέση με την υγεία είναι στα θετικά. Με το ΑΠΘ και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LIFE ASTI, Ιταλία και Ελλάδα, η Ιταλία με τη Ρώμη, εμείς με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, έχουμε αντιπροσωπευτικά μεγέθη με τις θερμοκρασίες μέσα στην πόλη.

Η πόλη είναι οι υποδομές, οι δρόμοι τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που δημιουργούν ένα κλίμα αυξημένο. Αν για παράδειγμα έχουμε 35 βαθμούς κελσίου, με τη θερμότητα που υπάρχει η θερμοκρασία ανεβαίνει +2 βαθμούς. Έχουμε βρει μέσα από μαθηματικό μοντέλο υπολογισμού θερμικής δυσφορίας, το οποίο έχουν αναπτύξει στη Ρώμη, με δεδομένα που παρέχει η Θεσσαλονίκη, γιατί το δίκτυό μας δίνει τη δυνατότητα για πολλά δεδομένα.

Ένας άνθρωπος σε πάνω από 33 βαθμούς κελσίου ως 36, αρχίζει και δυσφορεί. Αυτό λέγεται θερμική δυσφορία. Κάποιες ημέρες με υγρασία και ατμοσφαιρική ρύπανση, εκδίδεται «συναγερμός» όπου θα ειδοποιούμε τον κόσμο για την υγεία του λόγω των συνθηκών.

Υπάρχει αύξηση θνησιμότητας λόγω της θερμικής δυσφορίας. Είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση σε συνεργασία με τη Ρώμη και νομίζω θα κάνει καλό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.