Δημιουργούνται, πλέον, συνθήκες για πρωταθλήματα με περισσότερες ομάδες

Δημήτρης Κανελλάκης05 Ιουνίου 2021

Εφόσον υπάρχουν οι οικονομικές προϋποθέσεις, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να επιχειρηθεί, στο πλαίσιο των όποιων αναδιαρθρώσεων, να έχουμε τα επόμενα χρόνια περισσότερες ομάδες και στην Super League 1 και στην Super League 2. Εξάλλου, ο λόγος για τον οποίο τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια διαρκής συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να είναι λιγότερες οι ομάδες, πρωτίστως στην Super League 1, συνδεόταν αποκλειστικά με τα οικονομικά των ομάδων και δικαίως γινόταν.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως δεν γίνεται να έχεις ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όταν σε αυτό συμμετέχουν ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα ώστε όχι μόνο να μην μπορούν να φτιάξουν ένα ρόστερ της προσοχής, αλλά κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πτωχεύσουν και να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση, να την αφήσουν με ομάδα/ες λιγότερη/ες. Αυτά είναι πράγματα που τα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στις πιο κάτω κατηγορίες. 

Και ήταν τόσο άσχημα, τόσο αποκρουστικά, νόθευαν τόσο πολύ τον ανταγωνισμό και επέφεραν τόσο μεγάλα χτυπήματα στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, που λέγαμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν. Φαίνεται πως έχουμε μπει σε αυτό το δρόμο. Να τελειώσουν... Υπάρχουν πια προϋποθέσεις.  Για την Super League 1 δεν το συζητώ καν. Ολα δείχνουν πως οι ομάδες θα πάνε σε κεντρική διαχείριση και θα πάρουν πολύ καλά χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, στα οποία θα προστεθούν και τα λεφτά από την φορολόγηση του στοιχήματος, με συνέπεια να είναι όσο ανθηρά δεν ήταν ποτέ τα ταμεία τους.

Όμως, το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία και για την Super League 2 και για τη Β' Εθνική. Ειδικά για την Super League 2 είναι πολύ πιθανό εντελώς διαφορετικά να αντιμετωπιστεί τηλεοπτικά, ένα πολύ καλό συμβόλαιο να πάρει στο πλαίσιο κεντρικής διαχείρισης και μαζί με τα λεφτά -κι εδώ- από τα στοίχημα να υπάρξει μια άνεση που δεν υπήρξε ποτέ σε αυτό το πρωτάθλημα.

Με τέτοιες συνθήκες, λοιπόν, εφόσον το επόμενο διάστημα δούμε να επιβεβαιώνονται προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί, λογικά θα συντηρηθεί και θα ενισχυθεί η συζήτηση για 18 ομάδες στην Super League 2 σε βάθος τριετίας, την οποία άνοιξε ο Αυγενάκης, αλλά και για περισσότερες ομάδες στην Super League 1.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.