Δήμαρχος Ιωαννίνων: Τι σημαίνει το lockdown και τι αλλάζει στην Θεσσαλονίκη

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμαρχος των Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μίλησε στον Γιώργο Μπούζο και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και κλήθηκε να απαντήσει στο τι αλλάζει στην Θεσσαλονίκη από την στιγμή που πλέον ανήκει στο «κόκκινο επίπεδο» και εισέρχεται σε καθεστώς lockdown.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:  

«Το «κόκκινο επίπεδο» σημαίνει πολύ πιο αυστηρά μέτρα. Το κόκκινο σημαίνει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων εστίασης, απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, και απαγορεύεται και η συγκέντρωση ατόμων πάνω από 9 ατόμων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Επίσης κλειστά θα είναι θέατρα, μουσεία κτλ. 

Μένει ανοιχτή η αγορά, το λιανεμπόριο δηλαδή. Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να λειτουργήσουν με τηλεργασία. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί κανονικά ανοιχτοί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως και στο πορτοκαλί επίπεδο, από τις 12.30 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί δηλαδή. Έχουμε 2 εβδομάδες κάτω από περιοριστικά μέτρα, και οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση της πόλης στα Γιάννενα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον σύστημα υγείας μας και να μπούμε σωστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.