Διλμπέρης - Dimi Κωνσταντόπουλος μαζί on air στο Metropolis 95,5!

Metrosport Team07 Μαΐου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν ο πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή, Παναγιώτης Διλμπέρης, και ο πρώην τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο, Ντίμι Κωνσταντόπουλος. Ο Διλμπέρης βρίσκεται εδώ και μια 4ετία στις ΗΠΑ και μίλησε για τη ζωή εκεί αλλά και τον Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο ποδόσφαιρο. Ο Κωνσταντόπουλος μίλησε για την πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ τόνισε πως νοσταλγεί την Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Παναγιώτης Διλμπέρης

Για το τι κάνει αυτή την περίοδο: «Εργάζομαι σε μια κολεγιακή ομάδα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στο Ρότσεστερ, αλλά και σε προκολεγιακό επίπεδο στα κορίτσια, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ινδιανάπολη για αγώνες. Οι λόγοι που έφυγα από την Ελλάδα είναι γνωστοί. Η ποδοσφαιρική κρίση που υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και η πρόκληση να έρθω σε μια χώρα που τώρα αναπτύσσει το ποδόσφαιρο, οι ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν, οι οικονομικές απολαβές. 

Φυσικά και μου λείπει η Ελλάδα, μου λείπουν οι φίλοι μου, η ζεστασιά και η επικοινωνία που είχα. Ο ήλιος μου λείπει γιατί εδώ είμαι βόρεια και για έξι μήνες έχουμε χιόνια. Πάντα σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν πολλές προϋποθέσεις, να υπάρχει προοπτική, να υπάρχουν τα οικονομικά δεδομένα. Είμαι ήδη τέσσερα χρόνια εδώ, η προσαρμογή πλέον είναι εύκολη και το γεγονός πως ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο βοηθάει σε αυτό.

Για την πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Εγώ θα πάω το όνομα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όταν δούλευε στην Ισπανία μεσουρανούσαν οι ισπανικές ομάδες, πήγε στη Γερμανία αυτό έγινε και στις γερμανικές ομάδες. Τώρα είναι στην Αγγλία και συμβαίνει το ίδιο στις αγγλικές ομάδες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την Εθνική Αγγλίας να κάνει μεγάλα πράγματα. Ο Γκουαρδιόλα είναι αυτός που αλλάζει τις ισορροπίες στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Ντίμι Κωνσταντόπουλος

Ξεκίνησε λέγοντας «Οσα χρόνια και να περνάμε μακριά από την Ελλάδα, τη νοσταλγούμε, η οικογένειά μας είναι στην Ελλάδα και το συναίσθημα της νοσταλγίας είναι πάντα εδώ. Εγώ χρειάστηκα λίγο χρόνο προσαρμογής, αν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε τα υπόλοιπα περνάνε σε δεύτερη μοίρα».

Για την πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είναι πολύ καλό για τις αγγλικές ομάδες που είναι στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι ισπανικές ομάδες έχουν αποδυναμωθεί και αυτό έκανε πιο εύκολο την άνοδο των αγγλικών ομάδων, δεν είναι προφανώς εύκολο να φτάσεις στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.