Δίλημμα για τον «άσο», έμφαση στα άκρα

Γιώργος Καστάνης20 Αυγούστου 2020

Τρία ήταν τα βασικά σημεία αναφοράς από το χθεσινό οικογενειακό «διπλό» που έγινε στη Νέα Μεσημβρία. Το πρώτο έχει άμεση σχέση με την θέση του γκολκίπερ. Το δεύτερο, με τον νέο ρόλο του Μάτος και το τρίτο με την έμφαση που δόθηκε στους παίκτες που θα παίξουν στα άκρα, για να μπορέσουν να διεμβολίσουν την άμυνα της Μπεσίκτας.

Ας δούμε όλα τα δεδομένα, αναλυτικά: Μέχρι τον κρίσιμο αγώνα με την Μπεσίκτας, ο Φερέιρα καλείται να αποφασίσει ποιόν εκ των Ζίβκοβιτς ή Πασχαλάκη θα χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα. Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, δεν έχει δώσει φανέλα βασικού σε κανέναν γενικώς και μένει να φανεί, που θα καταλήξει. Πασχαλάκης ή Ζίβκοβιτς; Ζίβκοβιτς ή Πασχαλάκης;


Επίσης, ο Μάτος χθες χρησιμοιήθηκε σε ρόλο αριστερού μπάκ. Είναι μία θέση που την γνωρίζει, από την Ντνίπρο πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Το μόνο βέβαιο, όπως γράψαμε και χθες, είναι πως ο Μάτος προορίζεται για μπάκ στην άμυνα.

Το τρίτο σημείο αναφοράς, είναι η έμφαση στα άκρα. Οι Λημνιός και Γιαννούλης έπαιξαν φουλ μπακ – χαφ από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Και οι δύο έδειξαν μεγάλη διάθεση και άφησαν ικανοποιημένο τον Φερέιρα. Επί της ουσίας, δόθηκε έμφαση στα άκρα, γιατί από εκεί, θέλει να «χτυπήσει» ο Πορτογάλος τον αντίπαλό του. Γενικά οι παίκτες έδειξαν πολύ μεγάλη διάθεση και άφησαν ικανοποιημένο τον Φερέιρα, που ζητά περισσότερα σε κάθε προπόνηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.