Δίκιο έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ αλλά…

Αρις Νικολάκης06 Ιουλίου 2021

Καλώς ή κακώς… Οι φίλοι του «δικέφαλου» ανησυχούν για τα μεταγραφικά του. Κι ενώ έχουν πολλούς λόγους, για να το πράττουν… Δεν έχουν έναν για να μην το πράττουν. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Και τούτο δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης στην διοικητική και στην τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η παρουσία και μόνον του Ιβάν Σαββίδη δεν επιτρέπει ακόμη κι υποψία σκέψης για έλλειψη εμπιστοσύνης. Εξάλλου αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Κι άλλον κανένα…

Είναι μάλλον, θέμα τρόπου σκέψης και πράξης τους. Κυλά ο χρόνος κι ο Κυπελλούχος διάγει περίοδο προετοιμασίας με πολλά, πάρα πολλά κενά και δη σοβαρά στο ρόστερ του. Και δεν φθάνουν αυτά ελλείψει αποτελεσμάτων της μεταγραφικής δράσης, έρχονται κι άλλα. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην εθνική Βραζιλίας, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην εθνική Σουρινάμ! Όχι μόνον δεν καλύπτονται. Δημιουργούνται κι άλλα!

Η ανησυχία… Με αγωνία και λαχτάρα των φίλων του «δικεφάλου», καταγράφεται από τον Τύπο. Φυσιολογική κατάσταση. Ο Τύπος αφουγκράζεται τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνεται πως κι απαιτήσεις έχει και προσδοκίες. Και τις δημοσιοποιεί. Τόσο απλά…

Εμείς τουλάχιστον, δεν διαβλέπουμε οτιδήποτε μεμπτό σε όλη την κατάσταση. Είναι απόλυτα φυσιολογική. Με τους ρεπόρτερ να αναζητούν… φως στο σκοτάδι της μεταγραφικής δράσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και τούτο δίχως να είναι κακό. Δεν μεμφόμαστε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ επειδή ακολουθεί την εξ αρχαίων ημών προγόνων τακτική «τα εν οικώ, μη εν δήμω». Είναι συνήθης αυτή η τακτική. Οι μεταγραφές θέλουν προσεκτική διαχείριση. Και θεωρούμε πως τούτο πράττει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η πρόσφατη περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα επί παραδείγματι. Εκεί που οι πληροφορίες, όλες οι πληροφορίες διαμόρφωναν μία εικόνα στην οποία παίκτης και ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν προς των υπογραφών… Εκεί η εικόνα «πάγωσε»!

Για το «πάγωμα» φυσικά, δεν φταίει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν φταίει κι ο κόσμος του Κυπελλούχου όμως, επειδή ανησυχεί από το «πάγωμα». Τόσο απλά…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι φίλαθλοι κατά παράδοση ζουν τις θερινές μεταγραφές σαν ένα άτυπο Πρωτάθλημα. Με νίκες κι ήττες δίχως κόστος. Ξέρετε γιατί; Επειδή στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Τότε κάνουν ταμείο για τις μεταγραφές. Ναι, δε φέρνουν τίτλους οι μεταγραφές. Έφερναν παλιά κόσμο στο αεροδρόμιο. Κόσμο διψασμένο για ευωδία γηπέδου. Κι έκανε το αεροδρόμιο, γήπεδο.

Οφείλουν λοιπόν, διοικητικές και τεχνικές ηγεσίας να αντιλαμβάνονται – αν μη τι άλλο – τον νταλκά των φιλάθλων τους για μεταγραφές. Να τον σέβονται πού τον σέβονται αλλά και να δείχνουν τον σεβασμό τους. Όσο τους επιτρέπουν τα περιθώρια στις μάχες των μεταγραφικών μετώπων. Και να μην εκλαμβάνουν την κριτική για την έλλειψη αποτελεσμάτων εκεί, στα μεταγραφικά μέτωπα, ως κακόπιστη κριτική.

Όπως και να το κάνουμε η σημερινή εικόνα του Κυπελλούχου στην προετοιμασία του προκαλεί ανησυχία στον κόσμο του. Αιτία; Είπαμε η έλλειψη αποτελεσμάτων στις μεταγραφικές κινήσεις της διοικητικής και της τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτά για σήμερα. Υπάρχει – βλέπετε – κι αύριο. Κι οι ίδιοι οι οποίοι διαρρηγνύουν σήμερα τα ιμάτια τους επειδή δεν γίνονται μεταγραφές… Θα τρέξουν πρώτοι αύριο στο αεροδρόμιο για να τις προϋπαντήσουν!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Για να καταλήξουμε – σύμφωνα με το δικό μας σκεπτικό – δίκιο έχει ο κόσμος του Κυπελλούχου αλλά… Έτσι είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο. Και πώς να την αλλάξεις…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.