«Δίκη στο Open»-Ζέρβας: «Αναγνώριση του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2023

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και μίλησε για την ανάδειξη της πόλης ως «Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης» για το 2024.

Αρχικά ο κ. Ζέρβας δήλωσε: «Είναι ένας τίτλος που τον πήραμε την 1η Σεπτεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη αποδόθηκε μια πραγματική τιμή. Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με αισιοδοξία το 2024 και είναι η πρώτη ελληνική πόλη που κερδίζει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης». Και αυτό είναι ουσιαστικά μια αναγνώριση των ανθρώπων του αθλητισμού της πόλης, των υποδομών της και κυρίως της θέλησής της να διοργανώσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα στον Θερμαϊκό, στα γήπεδα, μαζικό αθλητισμό, τη συμπερίληψη – γιατί και αυτό είναι πολύ σημαντικό- να συμμετέχουν όλοι στα αθλήματα, και στα περίπου 60 αθλητικά γεγονότα που έχουμε προγραμματίσει για την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε ακόμα περισσότερα».

Για τα κρούσματα οπαδικής βίας στην πόλη: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πολύ γρήγορα προχώρησε στη μετονομασία του δρόμου που άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης, σε οδό Άλκη Καμπανού. Όπως επίσης και σε κάτι πολύ συμβολικό αλλά και σημαντικό, στο σημείο όπου διασταυρώνονται η οδός Παπαναστασίου και η οδός Κλεάνθους, που ο ένας δρόμος οδηγεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο άλλος στο γήπεδο της Τούμπας, να γίνει ένα πάρκο αθλητικής φιλίας όπου φυτεύτηκαν τρία ελαιόδεντρα στη μνήμη αυτών των παιδιών, του Άλκη, του Νάσου, του Τόσκο. Κι αυτό το βεβήλωσαν αλλά εμείς επιμένουμε, την επόμενη μέρα «θεραπεύσαμε» αυτούς τους βανδαλισμούς και δίνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη βλέπει μπροστά, αγαπά τον αθλητισμό, γεννά μεγάλους αθλητές. Όχι κατά κανόνα πρωταθλητές, γιατί καμιά φορά ο πρωταθλητισμός είναι εκείνος που γεννά αυτό το μίσος. Ο μαζικός αθλητισμός, τα τόσα σημαντικά γεγονότα που γίνονται στην πόλη μας, ναυταθλητικά, μεγάλα δρομικά όπως οι μεγάλοι μαραθώνιοι που έχουμε, σημαντικά τουρνουά, και σε πλατείες και σε μικρές γειτονιές. 

Όλα αυτά είναι κομμάτια ενός αθλητικού γίγνεσθαι που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι και αυτό ακριβώς είναι που κέρδισε η πόλη μας γιατί ήρθε επιτροπή από αυτόν τον οργανισμό, τον Access. Δεν στείλαν απλώς έναν φάκελο, ήρθαν, συζητήσαμε, έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι πραγματικά η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη δυνατότητα να γίνει μία ευρωπαϊκή αθλητική πόλη. Αντίστοιχες τέτοιες πόλεις έχουν γίνει το Μάντσεστερ, το Μονακό, το Τορίνο. Τώρα είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης, να πατήσουμε γκάζι έτσι ώστε να είμαστε περήφανοι για τον αθλητισμό που παράγουμε, τους αθλητές μας, και να νιώθουμε πραγματικά ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν μαζί με εμάς να αθληθούν, να χαρούν και να νιώσουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του βόλεϊ, τα πάντα».

Κλείνοντας, ο κ. Ζέρβας δήλωσε: «Το επόμενο ραντεβού είναι στις 23 Σεπτεμβρίου, ένα τεράστιο γεγονός, το Formula 1 Show Run της Red Bull που θα γίνει στη Νέα Παραλία μεταξύ του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του «Μακεδονία Παλλάς», ένα σημαντικό γεγονός που πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας από όλον τον κόσμο, με δεκάδες εκατομμύρια κλικς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Θεσσαλονίκη θα προβληθεί και εμείς θα χαρούμε και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στην πόλη μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.