Ποιος πραγματικά δικαιώθηκε με την ανανέωση Ενινγκ και η ευκαιρία του Γερμανού

Metrosport Team30 Μαΐου 2020

Η γενική αίσθηση που αφήνει σε όλους η παραμονή του Μίκαελ Ένινγκ στην άκρη του Κιτρινόμαυρου πάγκου και την επόμενη (τουλάχιστον) αγωνιστική σεζόν, είναι πως ο Γερμανός κέρδισε το νέο συμβόλαιο με την αξία του. Από τον Οκτώβριο, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, σταδιακά και με τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν, η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που έπεισε ότι άξιζε να του δοθεί η ευκαιρία. 

Το σημαντικό πλέον είναι ότι θα έχει τη δυνατότητα να “χτίσει” τη δική του ομάδα από το καλοκαίρι και να κάνει τις δικές του εισηγήσεις στη διοίκηση. Βέβαια, το ιδεατό θα είναι να μπορέσει να δημιουργήσει ένα ρόστερ δίχως περιορισμούς (βλ. μεταγραφικό ban από την FIFA), έτσι ώστε να μπορέσει να μπει η δική του σφραγίδα. Για την οποία και θα κριθεί τη νέα σεζόν. Η απόφαση παραμονής του στον Αρη είναι και μία προσωπική δικαίωση του Άγγελου Χαριστέα. Ηταν δική του επιλογή ο Ένινγκ κι αυτός επέμενε για να του δοθεί νέο συμβόλαιο, καθώς εξ αρχής πίστεψε στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και κουλτούρα. 

“Ηρθε χωρίς πολλές περγαμηνές και δικαίωσε τους ανθρώπους που τον έφεραν. Πλέον γνωρίζει το περιβάλλον της ομάδας και μπορεί να τη χτίσει όπως θέλει. Είναι δουλευταράς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέτυχε και τον στόχο της Ευρώπης”, σχολίασε στο Metropolis 95,5 για την παραμονή του Ένινγκ, ο Γιάννης Χατζηνικολάου. “Από την άρχη έδειξε ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Η δουλειά του έχει ομοιότητες με αυτή του Ρεχάγεκλ στην τακτική. Σίγουρα κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή του”, πρόσθεσε ο πρώην προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.