Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη!»

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2020

Την πεποίθηση του πως η πανδημία δεν θα τελειώσει με αυτό τον πρώτο γύρο εμβολίων εξέφρασε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Ο κορωνοϊός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη. Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε πως είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί δεύτερη και τρίτη γενιά εμβολίων: «Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο».

Κατέληξε, εκφράζοντας την ανησυχία του σχετικά με το κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για τέλος της πανδημίας: «Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.