Διδακτικό μάθημα ο Καγκάβα, τώρα με Λουτσέσκου και Μπότο είναι αλλιώς

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

H ιστορία με τον Καγκάβα είναι πολύ διδακτική, για όποιον βέβαια θέλει να διδαχτεί. Κι ακόμη, οδηγεί σε συμπεράσματα, για όποιον δεν φοβάται να τα βγάλει και, κυρίως, να τα διατυπώσει.

Ηταν αρκετές οι δυο-τρεις πρώτες συμμετοχές του Γιαπωνέζου για να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος ήταν ένας βετεράνος που δεν θα μπορούσε επ' ουδενί να επανέλεθει στην προηγούμενη ένδοξη ποδοσφαιρική καριέρα του. Κι αυτό δεν ήταν κατηγορία εις βάρος του, γιατί είχε μείνει πολύ καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και ήταν φυσιολογικό να βγει νοκ άουτ.

 Ηταν, όμως, μια πικρή διαπίστωση για εκείνους που είχαν τη φαεινή ιδέα να τον φέρουν στον ΠΑΟΚ. Ψώνισαν απλώς το όνομά του με κλειστά μάτια; Αγόρασαν το παρλεθόν του, ελπίζοντας σε ένα θαύμα για το μέλλον; Η, μήπως, δεν ήξεραν καν τι έπαιρναν; Ο,τι και να συνέβη, ο Καγκάβα κάλυψε άδοξα μια θέση ξένου και δεν πρόσφερε το παραμικρό. 

Ούτε καν η φανέλα του πούλησε, αν ήταν αυτός ο στόχος. Το μόνο που θα έχουμε να θυμόμαστε είναι ότι έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και δεν έκανε τίποτε άλλο εκτός από το να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του, κουνώντας συνεχώς τα χέρια του σαν τροχονόμος. Κι ας μην πει κανείς ότι δεν είχε κοστίσει πολλά, γιατί αυτό δεν είναι δικαιολογία για να φέρεις στην ομάδα σου έναν πέρα για πέρα άχρηστο ποδοσφαιριστή όταν σε λένε ΠΑΟΚ και φιλοδοξείς να κατακτήσεις το νταμπλ.

Για λόγους περισσότερο εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσίας είχε γίνει και η απόκτηση του Μπερμπάτοφ. Μόνο που εκείνη αποτέλεσε προσωπικό “νταλκά” του Ιβάν Σαββίδη και, εδώ που τα λέμε, ο Βούλγαρος είχε να δώσει για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Τούντορ που τον μεταχείστηκε... βάναυσα και τον τελείωσε πριν την ώρα του.

Αναπόφευκτες αυτές οι σκέψεις, εν αναμονή των επιλογών του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο που ήδη διανύουμε. Ουαί κι αλλοίμονο αν επαναλαφθούν παρόμοια λάθη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ουσιαστική αναβάθμιση του ρόστερ του, έστω με δύο-τρεις μόνο, αλλά ποιοτικές προσθήκες. 

Μπερμπάτοφ, Καγκάβα και άλλοι πολλοί που αποκτήθηκαν άγνωστο με ποια κριτήρια δεν έχουν καμία θέση. Οταν ξέρεις να ψάξεις, βρίσκεις καλούς παίκτες και τον Ιανουάριο. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έχει δώσει καλά παραδείγματα επί Ιβάν, για να μην πάμε και παλιότερα: Σφιντέρσκι, Μίσιτς, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ινγκασον, Κρμέντσικ, ήταν όλοι μεταγραφές Ιανουαρίου, έστω και δανεικοί κάποιοι από αυτούς.

Ισης αξίας και ακόμη μεγαλύτερης πρέπει να είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν τώρα, αλλά και το καλοκαίρι, αν θέλουμε να δούμε πάλι έναν... κανονικό ΠΑΟΚ που να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και έναν ΠΑΟΚ που θα παίξει επιτέλους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ. Με Λουτσέσκου και Μπότο, είναι αδιανόητο να αποφασίσουν άλλοι για τις μεταγραφές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φτάνουν τόσα χοντρά λάθη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.