Διάνα ο Γκαρσία με το «ξεφόρτωμα» του ρόστερ από ανήμπορους παίκτες

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Ιανουαρίου 2021

Απόλυτα εύστοχος στις αξιολογήσεις του ο Πάμπλο Γκαρσία για το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Ο Γιαννούλης έφυγε για να φέρει χρήματα και για να γίνει ένα όνειρό του πραγματικότητα, ο Σφιντέρσκι είναι πιθανό να φύγει για να φέρει επίσης χρήματα, αλλά οι υπόλοιποι που αποτελούν ή θα αποτελέσουν παρελθόν ήταν όντως αχρείαστοι. Ο Μπίσεσβαρ, ο Εσίτι, ο Νινούα και ο Τσόλακ ήταν σα να μην υπάρχουν. Τέσσερις θέσεις νεκρές, στην κυριολεξία, από τέσσερεις παίκτες που δεν μπορούσαν να προσφέρουν το παραμικρό.

Δυσάρεστο να το λέμε αυτό για τον Μπίσεσβαρ, αλλά είναι αλήθεια. Συνέδεσε το όνομά του με την καλύτερη τριετία της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, αλλά, από ένα σημείο και μετά, έμεινε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του και, παρά το γεγονός ότι βοηθήθηκε και από τον Φερέιρα και από τον Γκαρσία, δεν συνήλθε. Ο Εσίτι δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι βρέθηκε στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ. Φταίνε αυτοί που τον επέλεξαν. Ανάθεμά με αν ήξεραν τι είδους ποδοσφαιριστή φέρνουν και για ποια δουλειά τον φέρνουν. Ο Νινούα φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι δεν “το έχει” και ο Γκαρσία δεν του έκανε καν τη χάρη να τον ευχαριστήσει για το «ξελάσπωμα» στο Αγρίνιο με το απίθανο φάουλ. Δεν τον έβαλε ποτέ να ξαναπαίξει, προφανώς γιατί έβλεπε καθημερινά στις προπονήσεις ότι είναι αδύνατο να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Όσο για τον Τσόλακ, ήρθε με σημαντικό βιογραφικό, αλλά δεν το δικαίωσε ούτε για ένα δευτερόλεπτο, μολονότι κι αυτός στηρίχτηκε και αγωνίστηκε σε αρκετά ματς, αν και αποτελούσε τον... 12ο παίκτη του αντιπάλου.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να βρεθεί φόρμουλα για να δοθεί σε άλλη ομάδα ο Ρέι, που μάλλον περισσεύει πίσω από Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς και μένει ένα πελώριο ερωτηματικό για την περίπτωση του Ζαμπά, ο οποίος επίσης γεμίζει άσκοπα μια θέση στο ρόστερ. Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δεν κατόρθωσε να αποδείξει ότι είναι εξελίξιμο ταλέντο, αλλά εκτροχιάστηκε εντελώς σε μια κάκιστη εξωγηπεδική ζωή εξ' αιτίας του αδύναμου (και ασόβαρου) χαρακτήρα του και, στο τέλος, ήρθε και ένας τραυματισμός για να τον στείλει σε διακοπές διαρκείας. Έχει αράξει στη Βραζιλία, όπου υποτίθεται ότι ακολουθεί θεραπεία και η μόνη σημαντική δουλειά που βρήκε να κάνει εδώ και μήνες ήταν να αρραβωνιαστεί. Με άλλα λόγια, ναι, ο ΠΑΟΚ θέλει να τον ξεφορτωθεί, αλλά ποιος να τον πάρει και τι να τον κάνει; Προβλέπω ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν τον αποδεσμεύσει, η δική του θέση θα μείνει νεκρή έως το καλοκαίρι του 2023, όταν λήγει, επιτέλους, το συμβόλαιό του.

ΥΓ. Δύο εκατομμύρια, η επίσημη εκδοχή. Πέντε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Όσα κι αν ήταν, πεταμένα λεφτά. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο Ζαμπά δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και, μάλιστα, σε υψηλό επίπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.