ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Ομάδες σκέφτονται να αγωνιστούν στην Τουρκία!

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Ορθάνοιχτο λόγω Μητρώου άφησε η ΕΠΣ Δωδεκανήσου να αγωνιστούν σωματεία της στην Τουρκία, αφήνοντας αιχμές κατά του Λευτέρη Αυγενάκη. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμης μας, δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης.

Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών». Για το σοβαρό αυτό μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, εξηγώντας την κατάσταση.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Εμείς είχαμε ενημερώσει πως υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα στις νησιωτικές ομάδες και ο κ.Αυγενάκης είπε πως θα μεριμνήσει με τροπολογία στις νησιωτικές ομάδες αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Εμείς ως Ενωση μπορούμε να ορίσουμε αγώνα στη γείτονα χώρα αν έρθει παραχωρητήριο από τις ομάδες, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι ομάδες δεν μπορούν να γραφτούν στο Μητρώο γιατί ο Αυγενάκης ζητάει προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που δεν υπάρχουν στα νησιά. Στα νησιά όλα γίνονται γιατί έχουμε θέμα με τον καιρό και τώρα μια ομάδα της Κω ξεκίνησε να πάει στην Πάτμο και σταμάτησε λόγω καιρού σε μια νησίδα και οι παίκτες πήγαν με τα πόδια να αγωνιστούν αφού έφτασαν σε μια παραλία του νησιού» τόνισε αρχικά.

Για τις ομάδες σε νησιά που είναι εκτός Μητρώου: «Τήλος, Κύμη, Νίσηρος και Λειψοί, είναι εκτός Μητρώου, όταν παίζουν στα νησιά τους γίνονται χαμός. Θέλω να δω αυτοί που μας κυβερνάνε πως θα έρθουν στα νησιά να ζητήσουν να τους ψηφίσουν ο κόσμος, όταν οι ομάδες δεν θα μπορούν να αγωνιστούν και τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Εμείς σαν Δωδεκάνησος είμαστε οι πρώτοι που προσφύγαμε στο ΣτΕ και θα εκδικαστεί στα τέλη Νοεμβρίου, είναι αντισυνταγματικός ο νόμος του Αυγενάκη. Όλα έγιναν πρόχειρα για να ελέγξει τις Ενώσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.